13:22
«Твій друг – безпечний рух»

   Наше селище заполонила справжня жовтогаряча красуня-осінь. Ще можна поніжитися під ледь теплими сонячними проміннями та поспостерігати за різнокольоровим падолистом.

   Школярі настільки захоплюються іграми на свіжому повітрі, що іноді й не помічають, як опиняються на дорозі та потрапляють у небезпечні для життя ситуації.

   Так, як з кожним роком зростає інтенсивність автомобільного руху, то всі повинні пам’ятати про безпеку на дорозі: і водії, і пішоходи, і пасажири.

   Тому великого значення набувають знання правил дорожнього руху та їх дотримання.

   Саме, щоб навчити дітей захистити себе на дорозі, у Кольчинській ЗОШ І-ІІІ ступенів з 09.11 по 13.11  проводився Тиждень безпеки дорожнього руху. Це особливі інформаційні дні, націлені  на підвищення обізнаності та усвідомлення кожним найгостріших проблем безпеки дорожнього руху.
Увесь тиждень був насичений різноманітними заходами.

   Класні керівники 1-11 класів провели  тематичні інформаційно-просвітницькі хвилини та  перегляд відеофільмів «Будь уважним, пішоходе!».

   В ГПД №1 відбулося практичне виховне заняття «Щоб не трапилося біди – правил дорожніх дотримуйся завжди!». Під час виховної години учні ознайомилися з поняттями «автотраса», «тротуар», навчилися розрізняти групи дорожніх знаків за їх формою та кольором. У ході ігор  «Не плутай сторони» і «Уважний водій» діти закріпили знання про те, якою стороною вулиці безпечно рухатися пішоходам  та про значення кольорів світлофора. Переглянувши інсценівку вірша О. Кононенка «Весела подорож з братом до дідуся або знайомство з дорожніми знаками», у виконанні учнів 7-А класу першокласники переконалися у важливості дорожніх знаків. Заняття закінчилося грою «Заборонено-дозволено», де учні самостійно, піднявши кружечок червоного або зеленого кольору, повторили вивчений матеріал.

   Вчителі основ здоров’я М. В. Гасинець то С. О. Стець з 5-А,5-Б та 7-А, 7-Б класами  провели сюжетно-рольові ігри та розгадування кросвордів щодо обізнаності  та знань учнів про правила дорожнього руху  та дорожні знаки.

   Цікаво була проведена робота з учнями-п’ятикласниками. Школярі переглянули презентації і мали змогу закріпити свої знання щодо правил дорожнього  руху, а після цікавого перегляду ЗВР Е.О. Чечур та педагог-організатор М. І. Масалова  провели цікаву пізнавальну вікторину, під час якої перевірили, як школярі засвоїли матеріал про дорожній рух.

Тож будьте уважними на дорогах!

Категорія: Події | Переглядів: 575 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]