12:44
Тиждень присвячений математиці та інформатиці

Як гордо звучить відомий всім вислів, що математика є царицею наук! Саме так про математику відгукнувся Карл Фрідріх Гаус. «…її улюблениця – істина, її вбрання – простота і ясність. Палац цієї володарки оточено тернистими заростями, і, щоб досягти його, кожному мисливцю доводиться пробиратися крізь хащі. Випадковий мандрівник не виявить у палаці нічого привабливого».

Математика вимагає уяви та інтуїції, спонукає до дослідження, сприяє розвитку інтелекту і формуванню таких рис характеру в дітей, як акуратність, вміння долати труднощі, доводити розпочату справу до кінця. Велике значення має зацікавленість дітей. А цьому сприяє залучення їх до активної пізнавальної діяльності на уроках та заняттях. Сьогодні все більше спеціальностей потребують високого рівня застосування математики, тому коло школярів, для яких математика стає професійно значущим предметом, розширюється.

У нашій школі тиждень з 02.02 по 06.02 був присвячений математиці та інформатиці. На учнів чекало багато різних пізнавальних заходів.

Молодші школярі прийняли участь у конкурсі «Найкращі слова про математику» та змагалися в конкурсі найкращого малюнка «Математичний пейзаж». Цікаво пройшла математична гра «Подорож країною Математики». За результатами журі  перемогу здобула команда 5-Б класу «Математики» над командою «Кубик Рубика». Шкільний чемпіонат з розв'язування логічних задач став для учнів 9-А класу захопливим та розважальним випробуванням.

Активно включилися учні 8-11 класів у конференцію «Видатні математики та їх внески в науку». Учні 11 класу презентували цікаві факти з життя українських математиків. Десятикласники розповіли про внесок в науку жінок-математиків. А учні 8-9 класів підготували цікаві, змістовні презентації про Декарта, Леонардо да Вінчі, Фалеса, Піфагора, Вієта та інших відомих математиків. Учасники гуртка «Математичні обрії» прийняли участь у грі «Математичний турнір».

Запам'ятаються учням інтелектуальні ігри «Турнір знавців інформатики», який проходив між учнями 9-10 класів та «Наш друг та помічник – комп'ютер» для учнів 6-7 класів.

Протягом тижня учні школи мали змогу розгадувати кросворди, ребуси, брали участь у конкурсі «Вірші про математику», готували математичні стіннівки «Історія математики». Всі заходи тижня математики пройшли під керівництвом вчителів школи Удут Х.В., Чечур Е.О., Карпишинець М.Ф., Гасинець М.В., Клим В.В., Пушкарович С.В.

Категорія: Тематичні тижні | Переглядів: 514 | Додав: zpzp | Рейтинг: 4.0/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]