17:16
Тиждень права

     З 12 по 16 березня 2018 року в нашому освітньому закладі проводився  тиждень права, у якому активну участь взяли як учні, так і вчителі.
     З метою надання правової освіти дітям, формування у них правової свідомості та культури  було  проведено  роботу з урізноманітненням форм та методів.
     Тиждень розпочався з книжкової виставки літератури правового змісту «Законність і порядок в Україні» у бібліотеці школи.
     Протягом тижня у закладі проходили різноманітні конкурси, ігри інформаційного, освітнього та виховного характеру на правову тематику: для учнів початкових класів  було проведено навчально-пізнавальну гру «Через казку до права», правовий КВК, вікторину «Знавці права» тощо;  на учнів 5-8 класів чекали інформаційно-пізнавальні хвилинки «Кримінальна відповідальність неповнолітніх»,  конкурс малюнка «Права дитини», розв’язування кросвордів, казкова правова вікторина тощо; для  учнів 9-11 класів класні керівники підготували  брейн-ринг (9 клас), виховну годину «Символи правосуддя» ( 10 кл.) виховну годину з елементами тренінгу «Правова культура –міцність держави»(11 кл.). Вчителем правознавства Пушкаровичем І. В.  було проведено правовий дискусійний майданчик «Я і закон» за участі учнів 9-11 класів. 
     Тиждень права показав, що практично кожен учень знає, що серед основних його прав: право на життя, право на здоров’я, право на навчання, право на повагу до себе. Це невеликий перелік прав людей, встановлених законодавством України, які повинні забезпечуватися державою. Винні ж у порушенні таких прав несуть юридичну відповідальність.
     Під час заходів наголошувалося, що основна мета держави – навчити людей, які в ній проживають, не тільки користуватися правами, але і дотримуватися правової поведінки у відносинах з іншими людьми, установами і так далі.
     Реалізуючи свої права,  треба намагатися поважати права інших,   вміти поставити себе на їхнє місце. Спробувавши зробити це —  ми побачимо, як зміниться на краще світ і люди, які нас оточують.

Дитя моє, права дитини
Ти мусиш вивчити сумлінно.
Це так потрібно, так важливо
Напевне знати в наші дні:
коли з тобою справедливо
вчиняють, а коли ні.
Тож прочитай, завчи напам'ять
Порадь і друзям прочитай.
Хай прочитають тато й мама
Закони всім потрібно знать!
Будь добрим сином чи дочкою,
Поганим вчинком не зганьби
Ти роду власного ніколи.
Люби свою сім’ю і школу.

Переглянути фото

Категорія: Тематичні тижні | Переглядів: 503 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]