13:07
Тиждень початкових класів

     З 22 по 26 листопада в нашій школі пройшов Тиждень початкових класів. Він був насичений різноманітними видами роботи. Кожен день тижня мав свою спрямованість. Робота під час проведення Тижня була спланована так, щоб заходи охоплювали різні сфери діяльності вчителів та учнів, були цікавими, корисними, сприяли інтелектуальному та творчому розвитку дітей. Навчальні та виховні заняття були незвичними, іноді казковими, учні залюбки працювали в парах, у групах, змагалися, інсценізували, дискутували, декламували, творили своїми руками.
     Перший день мав назву «Осінній калейдоскоп». Лакатош В.В., вихователь ГПД 1-их класів провела цікаву виховну годину «Українська осінь», в ході якої розповіла наймолодшим школярам про осінні традиції нашого народу. Кипіла робота в творчій майстерні ГПД учнів 2-их класів. Вихователь Островка А.І. з вихованцям виготовляли «чарівні» осінні листочки . 
     Щоб збільшити інтерес до цариці наук – математики, у вівторок пройшов «Математиний марафон». Учні брали активну участь в математичних квестах, іграх, вікторинах. У кожному класі на уроці математики проведено гру «Усний рахунок з задоволенням»,  учні 1 - Б класу з вчителькою Мішко Н.М.  підготували яскраву виставку малюнків «Цифра в образі», 2 - Б клас прикрасили чудові творчі роботи – аплікації, виконані виключно з геометричних фігур, так учні з вчителькою Лендєл А.І. виконували завдання Геометрика. Свистун Г.М. провела з учнями 2 - А класу дидактичну гру «Математичний калейдоскоп», а Біланинець Л.О. підготувала і провела з четвертокласниками гру «Математичне лото». Цього ж дня відбулася виставка кращих учнівських зошитів з математики.  
     День української мови «Мовне намисто» розпочався в кожному класі з каліграфічних хвилинок та творчою роботою над словом «Ну що б здавалося слова…». У 4 - А класі відбулась конкурсна програма «Мовне намисто», Біланинець Л.О. розширила знання унів про багатство рідної мови та вчила ставитись до мови, як до найбільшого скарбу народу. Обіцька Т.М. провела конкурс читців «З Україною в серці», в ході якого виявлено  і нагороджено обдарованих читців-декламаторів. Учні перевтілювалися в різні характери поетичних творів, проявили свою майстерність. Барчій Н.Є. провела конкурсну програму для третьокласників «Мовне намисто», де учні змагались за звання кращого знавця рідної мови. Мішко Н.І. з першокласниками виготовили веселі букви з лего. 
     Четвертий день творчості називався «Наші вмілі рученята». У творчій майстерні «Ляльки для пальчикового театру» праювали учні 1 - Б класу з Мішко Н.М. Колективною роботою «Осіннє панно» прикрасили своє класне приміщення учні 4 - Б класу з Обіцькою Т.М. Майстер-клас з виготовлення рухомих іграшок  паперу провели вчителі 2-их класів Свистун Г.М. та Лендєл А.І. Першокласники з Лакатош В.В. виготовляли закладки для книжок класної бібліотеки. Учні 3 - Б класу з Барчій Н.Є. в цей день стали художниками-мультиплікаторами і малювали кадри до улюбленого мультфільму . 
     25 листопада у ході тижня початкових класів відбувся відкритий урок курсу ЯДС у 3 - А класі на тему «Як зернятко перетворюється на хліб». Вчитель Куруц О.І. познайомила учнів з професіями людей, що виготовляють хліб, вчила розрізняти види зернових культур та бережно ставитись о хліба. 

     Останній день тижня носив назву «З Україною в серці». У 1 - А класі Садварі О.М. повела годину спілкування «Ми діти твої, Україно». Для учнів 3 - 4 класів вихователь ГПД Душенькевич Т.Й. влаштувала віртуальну подорож «Сім чудес України», в ході якої учні познайомились з визначними архітектурними та культурними пам’ятками рідної держави. Виховний захід «Ой сплетемо ми віночок», проведений вихователем ГПД Островкою А.І., відкрив учням-другокласникам секрети квіток та стрічок національного українського віночка. В ході  гри-інсценізації  «Казка в гості завітала» учні 1 класу з Мішко Н.М. поринули у світ української народної казки. «Біль у серці України» - виховна година до дня пам’яті жертв голодомору проведена в 3 - А класі  Куруц О.І., яка вчить учнів співчуттю та людяності, спонукає бути гідними громадянами рідної країни. «Майбутнє країни – у наших руках!»- доводили учасники інтелектуального турніру «Юний ерудит», який провела для четвертокласників  Обіцька Т.М. У чесній боротьбі звання найрозумнішої  виборола учениця 4 - Б класу Орбан Станіслава. 
     Вчителі пjчаткових класів та ви[ователі ГПД завжди прагнуть робити нашу школу острівцем людяності, творчості й постійного пошуку. Тиждень початкових класів став саме такою яскравою сторінкою шкільної книги.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО
 

Категорія: Тематичні тижні | Переглядів: 225 | Додав: oktaviasadvari | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]