20:47
Тиждень початкових класів

Наша школа початкова –
це скарбниця знань чудова!
Всі розумні та веселі
В нашій радісній оселі!

     Тиждень початкових класів проходив за традицією осінньої пори, з 12 по 16 листопада. У цей період кабінети початкової школи були схожі на вулики, де плідно та згуртовано працювали учні та вчителі. Робота була спланована так, щоб заходи охоплювали різні сфери діяльності,були цікавими, корисними, сприяли інтелектуальному та творчому розвитку учнів.
     В перший день  відбулося урочисте відкриття Днів початкової школи, презентація кожного класу  та оголошення конкурсної програми тижня. Душенькевич Т.Й. провела відкриту виховну годину «Українська осінь», в ході якої учні з задоволенням декламували вірші про цю чарівну пору року, познайомились з народними прикметами осені, вивчали ознаки української осені, а також власноруч прикрасили класне приміщення  кольоровими листочками. Цього дня кипіла робота і в ГПД учнів 3-4 класів. Охочі могли милуватися роботою майстерні «Чарівний листочок» під керівництвом вихователя Алексюк К.Ю. Учні виготовляли листочки, а потім разом створили колективну аплікацію осіннього клена. Така робота сприяє згуртованості   різновікового колективу, вчить працювати в команді.
     Другий день пройшов під гаслом «Шануй мову калинову». Під такою ж назвою пройшла конкурсна програма для учнів 3-4 класів, яку підготувала і провела вчитель Федака О.В. Учні змагались у таких номінаціях : «Скоро мовлю, скоромовлю», « Мовні ребуси», «Майстер з навички читання», «Презентація прочитаної книжки». По-особливому трепетно звучали патріотичні вірші з уст учасників конкурсу «З Україною в серці». Для учнів 4-их класів проведена конкурсна програма «Мовне намисто». Барчій Н.Є. підготувала письмові  завдання для  учасників конкурсу. Свистун Г.М. представила виставку зошитів з української мови «В гостях у пані Калаграфії». День пройшов цікаво, творчо, залишив яскраві враження у дітей. 
     Третій день - «День моєї країни» розпочався флеш-мобом «Люби українське». 
Алексюк К.Ю. провела виховну годину «Український рушник - витоки нації» з метою глибокого осмислення учнями значення рушника в житті  українського народу, формування духовної потреби берегти його як сімейний оберіг. Садварі О.М. у ході виховного заходу «Ой сплетемо ми віночок» роз’яснила учням 2-А класу значення кожної квіточки  українського віночка. Діти самостійно підібрали до сплетеного вінка кольорові стрічки, вивчаючи їх символіку. Першокласники НУШ  з вчителькою Обіцькою Т.М. цього дня стали акторами лялькового театру. Цікаво і весело пройшла гра-інсценізація за мотивами українських народних казок «Ріпка» та «Рукавичка». Юним акторам аплодували глядачі, учні паралельного класу. Завітала казка і до учнів 2-Б класу. Вчитель Мішко Н.М. Цікаво провела розважальну програму КВК «Казковий час». Учні змагались у знанні українських народних та авторських казок, відгадували ребуси та казкові загадки. Учні 4-А класу з класним керівником Куруц О.І. поринули у віртуальну подорож «Сім чудес України», в ході якої вчились шанувати культурну спадщину свого народу, примножили знання про архітектурні пам’ятки рідної землі. 14 листопада було проведено підсумок конкурсу «Я малюю Україну», визначено переможців. 

     Четвертого дня на учнів чекав Математичний марафон. На уроках математики у кожному класі проведено етап «Усний рахунок з задоволенням». Учні НУШ 1-А класу виконували малюнки на тему «Цифра в образі» та організували   виставку творчих робіт. Вчитель Біланинець Л.О. запропонувала учням презентували свої роботи. Другокласники проявили винахідливість і фантазію  у виконанні завдання Геометрика, виготовили чудові аплікації з геометричних фігур. Члени МО вчителів початкових класів відвідали відкритий урок математики у 4-Б класі. Вчитель Барчій Н.Є. для учнів підготувала цікавий урок – подорож у космічні далі. Вчитель Куруц О.І. з учнями 4 - А класу провела гру «Математичний калейдоскоп». Учні розгадували математичні ребуси, виконували завдання «Істинне чи хибне твердження», вправлялись у швидкості виконання математичних завдань. На завершення дня математики Федака О.В. підготувала виставку найохайніших учнівських зошитів з математики під назвою « Зошит усміхається». 

     «Здоров’я дитини - багатство країни» - саме під таким гаслом пройшов п’ятий день тижня. Учні 1 - 4 класів взяли участь у естафеті цікавих фізкультхвилинок та руханок, у флеш- мобі «Діти – українські квіти", який підготувала керівник хореографічного гуртка Садварі О.М. Змагання "Веселі старти" між учнями 2-их класів провела Садварі О.М., учні ГПД 2-их класів розучували українські народні ігри з вихователем Душенькевич Т.Й. У 3- Б класі Свистун Г.М. провела годину спілкування «Корисні та шкідливі звички». Учні складали колективний плакат про здоровий спосіб життя . Для учнів 4-их класів проведена інтелектуальна гра «Ерудит 2018», в якій взяли участь 16 учасників. Змагання відбувалось два  відбіркові тури та фінальний тур за вибором теми. 
     І місце посів учень 4 - А класу Стахов Богдан, ІІ місце розділили Лендєл Олександр та Гузинець Любомир, учні 4-Б класу, ІІІ місце виборов Удут Едуард, учень 4-А класу.
За підсумками тижня переможці та активні учасники конкурсів і  тематичних виставок були нагороджені грамотами та подяками.
     Продемонструвавши свою роботу під час проведення відкритих уроків та виховних заходів, учителі початкових класів ще раз довели, що вони є справжніми фахівцями своєї справи, а учні школи – талановиті, розумні, активні і допитливі. А гаслом до кожного заходу стали слова В.О.Сухомлинського: «Щоб дитина була палко зацікавлена у навчанні, їй необхідне багате, різноманітне, приваблююче інтелектуальне життя».
     Тиждень початкових класів став яскравою сторінкою життя дружньої шкільної родини Кольчинської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

Категорія: Тематичні тижні | Переглядів: 724 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]