18:51
Тиждень математики та інформатики в школі

     Досить часто ми можемо чути, що математика — цариця всіх наук, її улюблениця — істина, її вбрання — простота і ясність. Хтось вважає цю науку нудною, хтось — нецікавою, але ми, учителі математики, точно  знаємо, що в ній вирують справжні пристрасті! А щодо  захоплюючих фактів та дивовижних відкриттів, то можна  з упевненістю сказати, що їх не злічити! Про більшість ми з великим задоволенням  розповідаємо під час уроків, та  цей час, на жаль, обмежений, і тому про різні математичні цікавинки та захоплюючі відкриття вчителі розповідають школярам у позаурочний час. Це сприяє пізнавальній активності учнів, заохочує їх до вивчення предмета.  А цікавим, звичайно,є щось яскраве та нове, бо знайоме  та буденне швидко набридає. Учні, як правило, прагнуть самостійного стимулювання до навчання, і ніщо так не прикрашає шкільну буденність, як нетрадиційні форми роботи з ними.   
     Саме з такою доброю метою з 27 листопада по 1 грудня в нашій школі було проведено тиждень математики та інформатики, під час якого учні 5-11-х класів продемонстрували індивідуальні творчі та інтелектуальні здібності, логічне  мислення, кмітливість, допитливість,  здатність нестандартно вирішувати поставлені завдання.  
     Математичний квест-гра, яка захопила учнів з понеділка. Завдання щодня були цікавіші та складніші. Переможці – учні 9 класу.
     Із захопленням учні розглядали малюнки та стіннівки. Змістовними, цікавими і вражаючими були всі. А кожна з них приваблювала ще й промовистою назвою.
     У конкурсі малюнків перемогла учениця 5 - А класу Обіцька О.. Учні 7-Б перемогли у конкурсі стіннівок. А скільки позитивних емоцій, любові та поваги до математики було продемонстровано у фотоконкурсі  «Я люблю математику». Переможцями стали учні 9 класу та 8-А класу.
     Насиченим був предметний тиждень на різні конкурси, вікторини, КВК.
     Для учнів 8  класу, під керівництвом Гасинець М.В., була проведена гра « Грай – не програвай!» Дві команди учнів «Математики» та «Аргумент» показали свої знання з алгебри, геометрії змагаючись у різних конкурсах. Протягом гри команди по черзі відкривали квадратики різного кольору та виконували завдання - як теоретичні так і практичні. 
     Вчитель математики Удут Х.В. провела гру-конкурс «Я люблю математику» для учнів 6-их класів, під час якої учасники мали змогу продемонструвати свої знання з математики, а саме вміння розв'язувати задачі логічного характеру.
     Учнів  5-А класу захопила гра  «Подорож країною математики», в яку їх провела Клим В.В. Різноманітні ігри, цікаві завдання, яскрава наочність допомогли учням «розкрити себе», виявити математичні здібності.
     З учнями 7-х класів Клим В.В. провела  вікторину «Цікава інформатика». Учасники вікторини поринули у віртуальний світ, показували свою вправність у роботі з комп’ютером. 
     Туряниця І. М. з 9-ми класами організувала конкурс «Найцікавіший ребус про інформатику».
     Протягом тижня у 2 – 4 класах уроки інформатики починалися із хвилинок на логіку. Школярі з цікавістю розгадували ребуси, логічні задачі, головоломки, складали «Танграм». У ході гри «Запитання по колу» четвертокласники мали змогу повторити вивчений матеріал. Для дітей 2-их  класів Садварі О. М. підготувала гру«Угадай предмет». Ця гра була спрямована на закріплення знань про типи повідомлень за способом сприйняття.  Учні із закритими очима знаходили названий вчителем предмет у мішечку за допомогою тактильного сприймання. Свою яскраву фантазію проявили учні 3-іх класів на виставці малюнків «Комп’ютер моєї мрії». Тут можна було побачити комп’ютери різних видів, цікавих форм і забарвлення.
     Тиждень математики та інформатики завершено. Він виявився напруженим, змістовним і надзвичайно цікавим. Учні переконалися, що математика може бути по-справжньому цікавою, несподіваною та веселою. 
     Позаду велика, нелегка, але приємна вчительська справа, а разом із нею і творча та наполеглива праця її школярів. Подолано ще одне учнівське  випробування, почерпнуто ще одну порцію знань із математичної криниці. 
   Без сумніву, тиждень математики дійсно урізноманітнив  шкільну буденність і викликав в учнів прекрасні емоції та почуття, які ще довго тішитимуть їхні душі і спонукатимуть до опанування «цариці наук».

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО
  

Категорія: Тематичні тижні | Переглядів: 736 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]