12:30
Тиждень математики

     2020-2021 навчальний рік оголошено Роком математики в Україні. Це допоможе привернути увагу всього суспільства до розвитку математичної грамотності не лише  школярів, а й усіх наших громадян.

     Уже стало традицією для вчителів Удут Х.В., Чечур Е.О., Гасинець М.В., Клим В.В. кожен рік проводити Тиждень математики та інформатики, який цього року проходив у нашій школі з 19 по 23 квітня.  Завданням тижня було підвищити інтерес учнів до навчальної діяльності, формування наукового світогляду, розширення й поглиблення знань, умінь і навичок. Впродовж Тижня використовувались різні прийоми і форми організації  позаурочної діяльності учнів, які забезпечували підвищення мотивації та пізнавального інтересу учнів, сприяли розкриттю внутрішнього їхнього потенціалу.
     Розпочався тиждень галереєю математичних газет, які підготували учні 5 – 11 класів. 
     У вівторок учнями 8  – 11 класів класів була підготовлена наукова конференція «Цікаві факти  з життя видатних українських математиків». 
     Учні 5 – А та 5 – Б класів, під керівництвом Гасинець М.В., із задоволенням взяли участь у математичній інтерактивній  грі «Математичний калейдоскоп». Команди мали змогу перевірити свої знання з тем «Натуральні числа», «Геометричні фігури», «Звичайні дроби», «Десяткові дроби», «Відсотки». 
     Вівторок запам’ятається учням 7-А класу. Вони величали  «Красу і мужність» математики. Дівчатка та хлопчики, проявляючи кмітливість та логіку в міркуваннях, справлялися з різними завданнями математичної гри, які для них підготувала Клим В.В..    
     У середу учні 5 – 10 класів мали змогу спробувати свої сили у фотоконкурсі «Геометрія навколо нас». Журі конкурсу отримало надзвичайний заряд позитиву, опрацьовуючи творчі роботи школярів. А учні 8-А класу з цікавістю будуть згадувати «Незвичайні геометричні побудови», які виконували без звичних креслярських приладь. 
     Четвер дав змогу учням 9 – 11 класів прийняти участь у квесті з інформатики. Захоплюючим дійством керувала вчителька інформатики Петрушева О.Г. .
     У цей же день  учні 6-А та 6-Б класів  вирушили в «Подорож країною Математики». Стежками «Запитальна» та  «Підказка»,  долаючи гору «Ерудит», через  хутір «Логічний», селище «Музичне» вела Клим В.В.  юних знавців у дивовижний світ математики. Скільки радості та позитивних емоцій отримали учні під час гри! 
     Старшокласникам Гасинець М.В. підготувала цікаві задачі,  пізнавальні та веселі конкурси. Учні 10 – 11 класів  змагалися у грі « Математичний брейн – ринг». Учасники команд « Константа», «ЗНОшники» та « Формула успіху»  показали свої знання предмету та вміння працювати в команді. Перемогу виборола команда 11 – А класу «ЗНОшники».
      П'ятниця – день підсумків та нагород.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО
 

Категорія: Тематичні тижні | Переглядів: 853 | Додав: oktaviasadvari | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]