18:28
Тиждень історії та правознавства

"Історія - це ліхтар у майбутнє, 

який світить нам з минулого"

     Згідно з планом роботи школи та з метою розвитку інтересу учнів до вивчення історії і правознавства, формування уміння використовувати теоретичні знання в  різних життєвих ситуаціях, виховання патріотизму, любові до рідного краю, підготовки учнів до вибору майбутньої професії  з 05 по 09 листопада 2018 року в школі було проведено Тиждень історії та правознавства.
     Впродовж тижня  вчителі історії  Дудинець Г.В. та Пушкарович І.В. провели чимало цікавих та змістовних заходів. Учні 10-11 класів взяли участь у конференції «Перші кроки до національної державності. 100-річчя проголошення ЗУНР. Злука УНР і ЗУНР», а також для них було проведено міні-кінолекторій "Зима, що нас змінила. Пам'яті Небесної сотні". Ці заходи не залишили жодного учня байдужим до цих подій. Особлива подяка учням 10 класу.
     Незабутні враження залишилися в учнів 6-7-х класів від віртуальної подорожі «Сім чудес світу», «Лабіринтами минулого», «Київська Русь», де школярі самостійно підготували і презентували презентацію про пам'ятки давнини.
     Учні 7-11 класів взяли участь у написанні есе "Я - українець! Пишаюсь своїм народом". Заслуговують окремої уваги роботи Садової Тетяни (7-Б), Касинець Анастасії (9-А), Переста Мар'яна  - (9-Б).
     Родзинкою проведених заходів є колаж - селфі " Історія навколо нас", підготовлений учнями 9-Б класу.
     Веселими були у нас і  перерви. "Пограємо в історію та право" - конкурс кросвордів, ребусів, головоломок  для учнів 5-8 класів. Найбільш ерудованими  виявилися Улинець М., Кушнір О., Дякун Ю., Клочанка І (5-А), Обіцька О, Окс А., Кірясов Н., Лавкай С., Іваньо К.(6-А), Садова Т., Бабіля М. (7-Б)
     Для поглиблення знань з правознавства  для учнів 5-8 класів здійснено інтернет - мандрівку «Дітям про Конвенцію ООН «Про права дитини», а учні старшої ланки взяли участь у правознавчому брейн-рингу «У царстві Феміди» 
     У шкільному коридорі організовано виставку малюнків, плакатів на історичну тематику «Історія в подіях і датах»,  подяка класним колективам  5-А, 6-А, 7-Б, 9-Б, 10 кл.
     У шкільній бібліотеці  Фізер Н.В. зробила виставку художньої та науково-популярної літератури «Мандрівка у Країну правових знань».
     Тиждень історії та првознавства пройшов під гаслом: «Час летить над нами. Але тінь свою залишає за нашою спиною. Чи не у цій тіні наше минуле й майбутнє?».

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

 


 

Категорія: Тематичні тижні | Переглядів: 511 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]