17:35
Тиждень фізики і хімії

    Немає нічого більш винахідливого, ніж природа.

Цицерон

     Ми живемо в такий час, коли хімія і фізика проникли до всіх сфер життя. Від дня свого народження, ще не усвідомлюючи цього, людина починає «спілкуватися» з хімією і фізикою. 
     Без цих наук не можна виплавити метал, побудувати корабель, виготовити машину. З хімією і фізикою пов’язана поява нових джерел енергії, створення  синтетичних матеріалів із властивостями, яких не мають природні речовини, освоєння космосу.
     Хімія і фізика, як науки, дуже потрібні і корисні тоді, якщо вони в «руках» людей, що мають глибокі і міцні, компетентносні знання з цих предметів. Тоді ці люди приносять велику користь суспільству, не допускають ніяких екологічних катастроф, дбають про чистоту навколишнього середовища, ведуть здоровий спосіб життя.
     Саме виховання екологічної культури в учнів, поглиблення практичних знань з хімії і фізики, розвиток творчих здібностей в учнів -   це було найголовніше завдання, яке поставили перед собою вчителі хімії Дзямко Т.В. і фізики Біланич М.М., плануючи основні заходи тижня.
     Згідно плану школи Тиждень фізики і хімії проходив з 16.04 2018  по 20.04. 2018 р. Були оголошені основні заходи проведення в школі, де приймали участь учні 7 - 11 класів.      Активними учасниками були: Сарканич Вероніка, Порохнавеь Яна, Шух Ольга, Соскида Вікторія (учні 9-го класу), Медвідь Андрій, Кость Катерина, Швалагін Антоніна (учні 10-го класу), Дзямко Станіслав, Малікова Олеся, Яворська Діана (учні 8-их класів). Під час тижня вся школа була оздоблена плакатами з висловами відомих вчених про хімію і фізику, малюнками, ребусами.
    Учні випустили газети на тему «Хімія і життя», «Роль хімічних елементів для організму людини» «Відомі фізики», «Роль води в організмі людини».
     Протягом  тижня було  проведено конкурс робіт  по номінаціям: оповідання, реферати, плакати серед учнів 7-11 класів;  вікторина «Фізика навколо нас» серед учнів 7-9 класів; доповідь, яку підготували учні 10 класу «Його ім'я завжди залишиться в науці»;  фізики сміються (цікаві відомості про життя вчених) для учнів 10 класу; фізична вікторина «Закони постійного струму» для учнів 9 класів; приказки та прислів’я з фізичним змістом для учнів 8 класу;  хімічна лабораторія  «Досліджуємо якість продуктів» для учнів 11 класу.
     Цікавою подією тижня було проведення інтелектуально-розважальної гри «Подорож у чарівний світ науки». Тут учні мали можливість виявити свої таланти, вміння у знаннях предметів фізики і хімії.

.


 

Категорія: Тематичні тижні | Переглядів: 813 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]