14:18
Тиждень біології

     Сучасна молодь вступає в життя в епоху не тільки бурхливого розвитку науки і техніки, а й негативних наслідків науково-технічної революції та демографічного вибуху.  Оскільки дана проблема зараз як ніколи раніше активно обговорюється, вчитель біології Токар М.М. разом з учнями також не змогла оминути дану проблему і висвітлила її під час проведення тижня біології, який проходив у нашій школі з 11 по 15 березня 2019 року. З метою активізації свідомості учнів стосовно екологічних проблем рідного краю протягом тижня було проведено анкетування «Екологія рідного краю» серед учнів 10-11 класів. У ході обговорення зібраної інформації учні дійшли до висновку – наскільки сильний антропогенний вплив на природу і висловили думки про те, що власне можна зробити для того, аби знайти способи розв’язання існуючих проблем. А також було проведено екологічний захід «На захист природи з нас кожний готовий», в якому взяли участь учні 6 та 8 класів; для учнів 10-11 класів перегляд фільму «Блакитна планета 2», приурочений до Всесвітнього дня водних ресурсів.
     Протягом тижня у фоє проходила виставка стінгазет за темою «Біологія моїми очима» учнів 6-11 класів. Між учнями 7 класів була проведена інтелектуальна вікторина, в якій перемогла команда «Flora and fauna» 7-Б класу. Для 8 класів було проведено тренінг «Іще раз про ВІЛ/СНІД», на якому учні дізналися більше про захворювання. Було наголошено, що катастрофічних перспектив, які очікують українців у майбутньому, можна уникнути лише уважним ставленням до проблеми кожною людиною. А також, що отримані знання - можуть захистити.
Було проведено розважальну гру «Зоряний час», під час якої учні 6 класів продемонстрували певні свої знання рослин та тварин. Під час гри глядачі також були активними, за що отримали солодкі призи.
В кінці тижня переможців та найактивніших учнів було нагороджено грамотами та подяками. Серед них слід відмітити Кірясова Нікіту, Іваньо Ксенію, Мондик Вікторію, Скибу Вікторію, Садову Тетяну,  Сарканич Вероніку, Соскиду Вікторію,  Самчук Мирославу та ін.
     Хотілося б, щоб молоді люди, яким відкриває свої двері XXI ст., пам'ятали слова римського мислителя Л. Сенеки, сказані ще в І ст. н. е.: «Жити щасливо і жити в злагоді з природою - одне й те саме».
 

Категорія: Тематичні тижні | Переглядів: 422 | Додав: innaroman1996 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]