23:06
Світ проти СНІДу

1 грудня оголошено Всесвітнім днем боротьби зі СНІДом.

Не варто зайвий раз пояснювати, наскільки проблема СНІДу актуальна для України. Символом усвідомлення людьми важливості проблеми СНІДу, прийнятим в усьому світі, є червона стрічка.

16 травня — День пам'яті померлих від ВІЛ/СНІДу.

Поширення ВІЛ-інфекцій  набуло характеру пандемії. У світі  не залишилося жодної країни без ВІЛ/СНІДу. На планеті від ВІЛ-інфекції загинуло вже майже 22 млн. осіб, кожні 10 секунд від СНІДу помирає 1 людина, ураженими вважаються близько 50 млн. Найбільш ураженим регіоном є Африка. На жаль, не оминула епідемія і нашої країни. Нині Україна займає перше місце в Європі та шосте в світі за швидкістю розповсюдження ВІЛ і кількістю хворих на СНІД, що становить 1,7% усіх дорослих українців віком від 15 до 49 років.

В нашій школі вже стало традицією прийняття участі в акції до Дня боротьби зі СНІДом. Напередодні 1-го грудня у класах проводяться години спілкування, лекції, вікторини, на теми: «Що я знаю про СНІД», «Міфи і правда про СНІД», «Як  уберегтися від СНІДу», «Чи правда, що…?», «Толерантне ставлення до ВІЛ-інфікованих».

 
Категорія: Події | Переглядів: 761 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]