06:22
Сьомий місяць НУШ

        Протягом березня першокласники знайомились з такими темами: «Професії», «Час», «Весна».
      Тематичний тиждень «Професії» дав  відповідь на запитання «Які бувають професії?», «Ким працюють мої батьки?», «Ким стати?», «Яку професію обрати».  Школярі об'єднувалися в групи, кожна з яких представляла певну професію. Учні визначали, що особливого в діяльності, пояснювали, чому вона їм подобається. Доводили , чому зробили саме такий вибір. Діти відгадували загадки, а відгадки не тільки називали, але й показувати. Копіювали представників тих професій, які їм подобаються, фантазували, якими можуть бути професії майбутнього,малювали їх. Герої улюблених мультфільмів допомагали першачкам  краще запам'ятати де і коли використовувати інструменти потрібні лікарю, будівельнику, вчителю, водію…
    Тиждень « Час» був надзвичайно цікавим і різноманітним. Школярі  з'ясовували, яке нині століття . Дізнавалися від учителя та з інших джерел про появу різних годинників, вчилися формувати пунктуальність. Обговорювали, як діяти, якщо запізнилися на театральну виставу, якщо друг прийшов на твій День Народження пізніше, або раніше?»… Діти вчились організовувати свій час, відповідно поводитися. Адже вони вже добре знають цифри, вміють рахувати.  За допомогою гри «Намалюй та розкажи» учні записували назви місяців, запам'ятовували їх та малювали.
        Весна…Напрочуд яскрава пора року , в якій змінюється світ навколо. Саме цього тижня діти дізнавалися про її особливості . Учні розгадували ребуси для визначення слова-назви теми тижня.  Розгадували анаграми, в яких слова - відгадки пов'язані з весною та їх символами. На шкільному подвір'ї з'ясовували та шукали  ознаки весни. Учні малювали, вигадували історії, показували зміни за допомогою міміки та жестів. За допомогою «графічного диктанту» визначали назву птаха, який прилітає до нас зі снігом. Діти в календарі шукали і визначали день прильоту лелек, цікавились, як по-іншому їх називають. З великим захопленням виготовляли лелек з паперу.
Відеоролики та мультфільми про весну допомогли дітям краще відчути весняну атмосферу, налаштували їх на позитив і допомогли зрозуміти, що природу потрібно любити і берегти.

 

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО
 

Категорія: НУШ | Переглядів: 390 | Додав: innaroman1996 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]