15:06
ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

Велична і свята, моя ти Україно,

Лише тобі карать нас і судить.

Нам берегти тебе, Соборну і єдину

І нам твою історію творить!

     Щороку 22-го січня в Україні святкують День Соборності. Історичним підґрунтям цієї дати стало проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося у 1919 році, і було ще одним проявом віковічного прагнення українців до своєї незалежності.

     З нагоди відзначення Дня Соборності України в навчальному закладі було проведено ряд заходів інформаційного, просвітницького та виховного характеру. Класними керівниками 1-11 класів було проведено виховні години, а для учнів школи було оголошено конкурс малюнка на тему Соборності України. Найцікавішим моментом цього дня було інтелектуально-розважальне ток-шоу «Я люблю Україну», який провела вчитель історії Дудинець Г.В. з учнями 8, 9 класів. Між собою змагалися 3 команди: «Українці», «Патріоти», «Лілея», кожна з яких мала відповідну емблему. Школярі змагалися у вікторині, яка містила декілька етапів: «Наша країна – Україна», «Славетні українці», «Знавці приказок та прислів’їв», «Знаю мову українську» та «Визначні місця України», а на завершення команди співали одноголосно українських пісень. Адже Україна – рідний край, земля з багатовіковою історією, мальовничою природою, чарівною піснею, працелюбними, мудрими й талановитими людьми.

     Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки. День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.

     Соборність – це символ боротьби за волю, символ порозуміння між людьми, символ надії і віри у майбутнє нашої великої родини, що зветься Україною.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

Категорія: Події | Переглядів: 881 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]