16:57
Слово Шевченкове-вічне і живе
Кожен рік на початку березня Україна вшановує пам’ять  великого генія, пророка, апостола правди Тараса Шевченка. Цього року Кобзарю - 200 років. І з новою  силою, вірою, надією залунало Шевченкове  слово у нашій школі.
28 лютого  розпочалися  Шевченківські дні. Цього дня пройшла    педагогічно-учнівська конференція «Слово Шевченкове - вічне і живе», присвячена вшануванню величі українського поета, титана – Т.Г.Шевченка. Організатори конференції (вчителі української мови та літератури) ставили за мету розкрити велич найбільшого поборника правди, наблизили його до серця кожного учасника конференції, популяризувати творчість Кобзаря, возвеличити його  словом, піснею, думкою.
Перед шанувальниками Шевченкового слова виступили такі доповідачі: Сидор М.Ф. (вчитель  української мови та літератури) з доповіддю «Ми сильні, бо з нами Тарасове слово», Ващенок С.С. (вчитель світової літератури) розкрила велич Шевченка у контексті світової літератури «Значення  і світова слава Тараса Шевченка», Дудинець Г.В. (вчитель історії) доповідала «Т.Шевченко та національно-визвольний рух в Україні». Учні 8-их класів підготували життєпис Кобзаря та презентацію «Від кріпака – до пророка».
Також учні 10 класу представили проекти-дослідження: «Т.Шевченко - художник», «Біблія в житті Т.Шевченка», «Кохання в житті Шевченка», «Шевченко на засланні». Презентуючи свої роботи, учні показали сучасне бачення творчості Кобзаря. Шевченкове слово залунало з новою силою, щирою любов'ю  та відданістю.
  Вчителі української мови та літератури Шух О.Р. та Мешко І.П. провели дискусію «Шевченко – геній поза часом і простором». До дискусії долучилася  і директор школи Удут Х.В., яка зазначила, що Т.Г.Шевченко є творцем модерного поняття нації  української як єдиної генетичної спільноти, що зветься Україна.
Багато цікавих думок було озвучено, кожен виражав власне ставлення до Т.Шевченка, та всі були єдині в тому, що він – вершина парость українського родового дерева, виразник і хранитель народного духу, заступник знедолених, поборник рабства і великий правдолюб.
Поет став сьогодні поруч з нами, як живий з живими. Клич Шевченка «борітеся – поборете» особливо актуальний сьогодні. Адже Україна потребує таких відданих синів, патріотів  як Шевченко.

 

Категорія: Події | Переглядів: 601 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]