12:24
Промінь той в душі не згас, що запалив колись Тарас
11 березня 2014 року
Шевченко об’єднав велику Кольчинську громаду. Цього дня у селищному Будинку культури зібралися шанувальники Шевченкового таланту, Титана слова, Пророка, Просвітника волі. Т.Г.Шевченко - геній, мислитель, гордість української нації.

Організаторами свята "Промінь той в душі не згас, що запалив колись Тарас", були вчителі української мови та літератури Сидор М. Ф., Шух О. Р., Сідор О. С., Мешко І. П., вчитель музики Стегней Н. І., педагог-організатор Масалова М. І. та учнівський колектив нашої школи під керівництвом директора школи Х. В. Удут. До вшанування пам’яті Кобзаря долучились також і представники села та духовенства.

Зі сцени лунали Шевченкові пророчі слова. Учні 5-х класів читали вірші про Тараса, життєпис поета презентували учні 8 класів, дівчата 10 класу інсценізували жіночі образи, оспівані Шевченком, – Катерину, Наймичку, Причинну, Лілею. Лунали музичні твори поета, юні талановиті художники школи малювали картини до творів Кобзаря.

Виступи супроводжувалися презентаціями та музичними творами. Учні школи виплітали вінок шани Кобзарю з віршів, пісень, картин. Протягом усього свята горіла свічка – символ вічності і невмирущості Шевченкового таланту.

Під час виступу панувала атмосфера волелюбності, святості та присутності самого Тараса Шевченка як живого. Кожен, хто побував на святі, доторкнувся до найсвятішого - величі Кобзаря, його слова,думки, мрії. Він - наша святиня і наша слава, витязь правди, якого дарувала людству земля України.
Сучасна Україна переживає важкі часи. Саме тепер доленосними є слова - «борітеся - поборете», а заклики Шевченка до соборності, любові згуртовують українців в один великий народ. Тому всі присутні на святі хвилиною мовчання вшанували героїв «небесної сотні».
Завершилося свято спільною молитвою за мир, спокій на українській землі.
Не було жодного байдужого. Вишивані сорочки та рушники, українські віночки, букети весняних квітів – все це для нашого національного поета Т. Г. Шевченка.
Категорія: Події | Переглядів: 579 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]