18:31
Різдвяне дійство - 2020

     І знов Різдво… Багато століть тому, у небесах спалахнула Вифлеємська зоря, що віщувала прихід у світ любові, чистоти, віри й надії. Щороку відблиск цієї зірки запалює в будинках різдвяні свічки і в чистому голосі молитви, що летить угору, прозорий дзвін будить в наших серцях віру у добро та любов.
     І знов Різдво! Одне з найсвітліших та найкрасивіших християнських свят, яке приходить у світлі зірок, у сяйві свічок та в супроводі щирої колядки. Різдво – це улюблене свято, до якого готуємось всі - дорослі та діти, завжди радісно та натхненно.
    Різдво прийшло і у нашу школу. А саме, 15 січня 2020 р. на базі Верхньовизницької ЗОШ І-ІІІступенів відбувся міжшкільний огляд-конкурс вертепних дійств «Різдвяне диво - 2020», одними із учасників якого були і наші учні.
Для присутніх та членів журі учнями нашого освітнього закладу було представлено святкову програму під назвою «Слався скрізь, дитятко Боже», яка складалася з декількох частин, охоплюючи майже усі етапи традиційних народних святкувань.
     Розпочалося різдвяне дійство зі зворушливої колядки «Чудесна зірка», яку майстерно виконала учениця 7-А класу Окс Анастасія, під керівництвом учителя музики Копин Н.І..
     Не менш вразила  присутніх хореографічна композиція «Новорічна колискова», з якою виступили вихованці Садварі О.М.- учасники  гуртка «Діамант». 
     Родзинкою різдвяного дійства стала театралізована вистава «Слався скрізь, дитятко Боже», впродовж якої учні 8-10-их класів мали змогу показати свої акторські здібності.  Всі присутні були вражені переходами від одного до іншого обрядового дійства, де слугували музичні та театральні вставки – сцени з життя української родини напередодні Різдва, як учні колядували, танцювали, а  господарі вражали своєю гостинністю, щирими почуттями… Влучним доповненням вистави стали народі колядки, які якнайкраще дали змогу кожному відчути атмосферу дійсно родинного свята. У виконанні учнів школи на високому вокальному рівні прозвучали колядки та щедрівки: «Нова радість стала», «Небо і земля», «Різдво Христове», «Славанашим господарям!»,які доповнювали та підкреслювали сюжетну лінію всієї вистави.
     На завершення дійства прозвучала неймовірно милозвучна колядка  «Святе різдво»,яку професійно виконала учениця 9-А класу Канчій Євгенія під керівництвом музкерівника Копин Н.І.
    Свято відзначили оригінальністю сценарію, влучним підбором та грою учнів-акторів, вдалим музичним наповненням. До учнів та всіх присутніх з вітаннями звернувся голова Кольчинської селищної ради Дуб М.В., який сказав: «Кажуть, що справжнє свято Різдва не достатньо побачити. Його потрібно відчути. Воно завжди особливе та незвичайне. Це час, коли все навкруги наповнює атмосфера духовності, традицій, святкових заходів та емоцій, які неодмінно залишаються у серці кожного».
     Надзвичайно приємно учням та представникам школи було почути високу оцінку директора Кольчинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Удут Х.В.за пророблену роботу педагогічним та учнівським колективами школи.
     Нехай же атмосфера Різдва та високе почуття невимовної любові, яке нам дарує Різдво Христове, залишається в серцях дорослих і дітей, щоб проростали зерна добра в душах  і давали надію на життя вічне!


Христос Рождається! Славімо його!

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

Переглядів: 1074 | Додав: oktaviasadvari | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]