14:15
Рідна школо, з ювілеєм!!!

    Почуттів переповнює чашу… Нашій школі 50… Чепурна та святково прибрана вона широко розкрила двері для всіх гостей, даруючи свою любов та прихильність. А також підготувала цікаву несподіванку.Свято розпочалося незвичайно. Оформлене світлинами минулого та шкільними приладами, якими користувалися у 60-80-х роках, фойє  легким подихом оживило спогади. І одні за одними, ніби кадри з кінофільму, з'являлися в уяві давні фрагменти дитинства, юності, молодості. А дзвінкий шкільний дзвоник запросив  на особливі уроки своїх учнів, ними були:

-    Ланьо Михайло Іванович  - народний депутат України;
-    Баранюк  Олексій Васильович – депутат Закарпатської обласної ради;
-    Гайдай Сергій Володимирович - голова Мукачівської райдержадміністрації;
-    Бігунець Василь Петрович – заступник голови Мукачівської районної ради.
-    Кешеля Світлана  Іллічна – начальник управління освіти, молоді та спорту Мукачівської РДА ;
-    Ващенок Микола Миколайович – начальник відділу освіти Мукачівської РДА;
-    Зварич Віталія Юріївна – завідуюча методичним кабінетом управління освіти , молоді та спорту Мукачівської РДА;
-    Дуб Микола Васильович  - голова Кольчинської селищної ради;
-    Мироненко Тетяна Антонівна – завідувач дитячого навчального закладу №1;
-    Ільницька Алла Іванівна - завідувач дитячого навчального закладу №2;
-    Рагель Надія Ласлівна  - завідувач ДНЗ села Кленовець;
-    Фаринич Володимир Іванович – директор Верхньовизницької ЗОШ І-ІІІ ступенів;
-    Лукань Світлана Іванівна  - директор Кленовецької ЗОШ І-ІІ ступенів;
-  Швалагінь Ольга Іванівна – заступник директора товариства Закарпатоблагротехсервісу;
-    голови сільських рад;
-    ветерани освітянської ниви;
-    вчителі, які працювали в нашій школі;
-    перші випускники середньої школи;
-    громадськість селища;
-    члени батьківського комітету школи;
- священнослужителі селища Кольчино – православної церкви о.Василій та грекокатолицької церкви о.Василь
 Уроки провели досвідчені вчителі:   Куруц О.І. «Навчання грамоти»,  Мешко І.П. «Українську мову», Дудинець Г.В., Пушкарович І.В. «Історію», Біланич М.М. «Астрономію», Попович М.І. та Лашкевич Т.М. курс «Іноземна мова»,
   На одному з уроків Михайло Іванович висловив свій захват педагогічним колективом та переконливо  пообіцяв всіляко сприяти тому, що проект нової школи буде чим скоріш реалізований в життя.  
   Продовження свята розпочалося за доброю закарпатською традицією: молитвою, благословенням та освяченням школи.  Учні  радо вітали гостей короваєм – символом багатства й добробуту. 
   Школа – чарівна країна Дитинства, яка завжди манить до себе і притягує своєю казковістю та неповторністю. Першою до слова було запрошено директора школи Удут Х.В., яка презентувала діяльність закладу. За 50 років пройшло не одне покоління учнів, учителів і, звичайно, директорів. Один із них, Удут Василь Іванович, який керував найдовше, привітав школу-ювілярку. 
    Приємно було чути слова-вітання від Ващенка М.М.– начальника відділу освіти Мукачівської РДА, Зварич В. Ю. – завідуючої  РМК, які відзначили роботу педагогічного колективу школи.
      Кольчинський селищний голова Дуб М.В. привітав усіх із  святом , подарував від селищної ради навчальному закладу інтерактивний комплекс та багатофункціональний пристрій.
Приємно відмітити, що поважні гості порадували не лише своєю присутністю, а й подарували багато цінних подарунків як педагогам так і школі загалом:
•    М.І. Ланьо та О.В. Баранюк: цінні подарунки педагогам та ветеранам праці, ноутбук для школи, комплекти підручників для учнів;
•    батьківський комітет школи подарував акустичну систему;
•    ТзОВ Закарпатоблагротехсервіс подарував для школи ноутбук.
     З вітальним словом звернувся Бігунець В. П., представник від Мукачівської районної ради . Передав побажання  міцного здоров'я, родинного затишку, щастя на освітянській плідній ниві, натхнення і життєвої енергії, достойних висот та творчого зростання.
   Щирими словами звернулася до присутніх завідувач ДНЗ №1 Мироненко Т.А., яка привітала з ювілеєм школу й побажала нових звершень. 
    З  приємними словами звернулася до присутніх й голова батьківського комітету Богдан Мирослава Іванівна, яка побажала педагогічному та батьківському колективу процвітання, творчих злетів та перемог.
       Звичайно повернути час неможливо, але  поринути у спогади минулого допомогла святкова програма, підготовлена педагогічним та учнівським колективами школи.
    Цеглина за цеглиною у невимушеній святковій атмосфері гості та господарі «будували» Кольчинську школу, згадуючи минуле. Вишиванкою впліталася презентація про школу минулого і сьогодення із виступами учнів. Концертна програма ще раз нагадала про майстерність вчителів і таланти школярів. Адже  виступали на святі найкращі з найкращих, а саме: Медвідь А., Богдан Д., Сарканич І., Дзямко С., Длужевська А., Сарканич В, Соскида В., Шух О., Король Д., Маховська А., Масалов М., Попович М., Малеш К., Обіцька О.,  вокальний ансамбль “Струмочок”, хореографічна студія “Діамант”, хореографічна студія “Промінь”, ансамбль «Струмочок».
   Наша школа - дорогий і близький дім для кожного, хто навчався. Цей дім навіки залишається в пам'яті, адже тут промайнули найкращі роки життя. Навіть через багато років, дивний промінь торкається наших душ і очей, коли згадуємо школу, а особливо вчителів – вимогливих і по-батьківськи добрих. У нашому залі присутні вчителі, які все своє життя віддали учням, а сьогодні перебувають на заслуженому відпочинку.
Саме людська неповторність вчителя визначає обличчя навчального закладу. Тому ми вшановуємо тих, кого можна було б назвати "Легендою школи". Ветерани педагогічної праці приймали слова вдячності від нас за приклад самовідданої праці, мудрі поради, щирість взаємин, що дарували нам крила мудрості, впевненості та віри в себе: Удут В.І.,  Удут М.М.,  Плеша Ю.П., Сатур Ю.П.,  Пушкарович Л.Г.,  Пушкарович І.Ю., Куруц М.П., Дебнар М.М., Ковач Е.І.,Капац В.В.,Сухан П.А., Дудаш М.М., Гутник О.Е., Соляник М.І., Балаж Н.М.,  Булеца П.Г., Голіш М.А.,  Швалагін М.А.,  Стефанишин О.М., Карпишинець М. Ф.
    Доля вносить свої зміни в людське життя, і сьогодні не змогли прийти на зустріч ті наші вчителі, які відійшли у вічність. Присутні вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання. 
  До слова були запрошені перші випускники середньої школи, які через 2 роки теж святкуватимуть свій 50 ювілей: Андрела Іван та Удут Іван та Пехенько Ольга, Паллаг Марія.
  Ми пишаємося тими учнями, які старанно вчилися, які приносили перемоги, які були найкращими серед кращих – це ті учні, які принесли нашій школі радість і славу – це наші медалісти ...одним із яких і був   Фаринич Володимир Іванович  - в минулому гордість школи, а в теперішньому директор Верхньовизницької ЗОШ І-ІІІ ступенів. Його виступ був надзвичайно щирим та зворушливим. 
    На нашу зустріч завітали не лише випускники, а й вчителі, які продовжують сіяти добре, вічне, розумне, ті, які і зараз трудяться на освітянській ниві : Смуток С.В., Біланич С.А., Стець Ю.Ю..
    Роки пролетіли, але наша школа не старіє, вона оновлюється кожного Першого Вересня і завжди залишається спільним берегом нашого дитинства.
Висловлюємо  щиру подяку усім гостям за увагу до нас і нашого свята.
      

                   Безхмарних і благословенних тобі днів, школо!                           

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

Категорія: Вітання | Переглядів: 1043 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]