22:55
Писанка - символ нашого народу

Щороку весь український народ святкує Воскресіння Господа нашого Ісуса Христа.В душах ми відчуваємо очищення, оновлення, радість на душі. В цьому році свято Пасхи припало  на квітень.
Змалку ми прищеплюємо дітям любов до Батьківщини, до звичаїв, традицій, пишатися краєвидами, людьми - всім, що нас оточує. Тому, в це світле свято наша школа також відчула благодатну радість.
На базі нашої школи діє гурток писанкарства "Рукотворне диво", яким керує Фізер Н.В. Учні-гуртківці мають можливість ознайомитись з історією писанок, з технологією виготовлення писанок, крашанок. В уявленнях багатьох народів яйце втілювало джерело життя і всього всесвіту. У стародавніх персів, індіанців, візантійців, а також у древніх греків та римлян вважалося, що всесвіт виник з яйця. Стародавні індо-іранські легенди також це підтверджують. Предки слов'ян  називали розписані яєчка «красними яєчками». Із запровадженням християнства змінюється поступово і символіка писанки. Вона стала символом радості і віри у Воскресіння Ісуса Христа як символу всепрощення. Разом з учнями керівник гуртка "Рукотворне диво" Фізер Н.В. зробила виставку писанок, які учні школи виготовляли власноруч. Подивитися виставку мали можливість всі бажаючі, а також послухати про історію виникнення писанкарства.
Як бачимо, сьогодні писанкарство збереглося і розвивається завдяки майстрам старшого покоління у багатьох давніх осередках цього виду мистецтва. Українська писанка в світі є символом нашого народу.
Категорія: Події | Переглядів: 785 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]