13:42
Мойсей українського народу

   Його ім'я вже давно стало символом української Церкви, символом духовності нації, символом національного та духовного єднання народу. Для кожного українця ця незвичайна харизматична постать – святий приклад для наслідування. Адже його заповіти - вчення справжньої віри та любові до ближнього, свідомого християнства й національного патріотизму - заповіти на всі віки, на всі прийдешні покоління.

   Звернення до постаті Андрея Шептицького у Кольчинській ЗОШ І-ІІІ ступенів є важливим інструментом у національно-патріотичному вихованні школярів, формуванні їх громадянської позиції та моральних цінностей.

   Саме з цією метою в школі проведено ряд заходів щодо вшанування цієї харизматичної особистості в українській історії.

   Вчителі історії Дудинець Г.В., Пушкарович І.В. разом з учнями 9-11 класів провели конференцію "На перехресті світу і духу". Вчителька акцентувала увагу присутніх, що у складні часи боротьби за українську державність його подвижницька релігійна, просвітницька і доброчинна діяльність духовно гуртувала  націю та сприяла збереженню  її самобутності. Головна мета його життя – створення на засадах християнської церкви соборної України, яка забезпечила б розквіт нації.

   Учні 7-8 класів взяли участь у конкурсі - фестивалі презентацій "Духовна й матеріальна спадщина Шептицького”. Заслуговують уваги доробки Шух О.І., Самчук М. (7-А) та  Вінар І. “Уроки мудрості. Уроки життя” (11 клас) . Виступаючі звертали увагу, що у пастирських посланнях Митрополит Андрей Шептицький закликав вірних любити свій народ, бути патріотами своєї нації, пам'ятати й плекати своє українське коріння, пишатися ним. Цікавою була газета ”Мойсей українського народу”, випущена учнями 7-А класу. Учень 11 класу Порохнавець Іван  підготував реферативне повідомлення "Життя і духовна діяльність Митрополита А.Шептицького".

   У шкільній бібліотеці Фізер Н.В. презентувала  у фотоматеріалах життєвий шлях великого Пастиря українського народу.

   Пізнаючи житіє і діяльність великого Митрополита, немов відкриваєш для себе якийсь дорогоцінний скарб. І в якусь мить відчуваєш, що багатієш. Багатієш у вірі, багатієш у правді, багатієш у духовності. Хочеться за прикладом його прийти до Бога. Хочеться за прикладом його служити своєму народові й жити для нього. Хочеться за прикладом його бути просто справжнім, свідомим християнином.

Категорія: Події | Переглядів: 435 | Додав: zpzp | Рейтинг: 4.2/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]