07:36
Підкова – символ удачі

   Здавна люди вважають підкову символом удачі. Ніхто напевне не знає, чому саме її вибрали талісманом. Проте кожен  впевнений, що підкова захищає від лихих сил, може бути оберегом будинку, приносить удачу, щастя, багатство. Зрозуміло, що людина, знайшовши підкову, була на сьомому небі від щастя. Здавна вважалося, що знайдена підкова може здійснювати тільки добрі бажання.

   Отож, на пошуки чудодійних підков вирушили учні 7-А класу. Дізнавшись, що такий оберіг можна роздобути на Іршавщині, разом з класним керівником Ващенок С.С. вирушили в село Лисичеве, Іршавський району. Школярі відвідали діючу водяну кузню «Гамора». Лисичевська "гамора" є єдиною діючою водяною кузнею в Європі. "Гамора" стала унікальним об'єктом. Маючи статус музею і пам'ятки ковальського виробництва, вона водночас діє і як нормальна кузня, де виготовляються звичайний реманент для мешканців Лисичева та довколишніх сіл: лопати, мотики, рогачки для винограду, аршови (заступи).

   Саме тут учні побачили майстер-клас по виготовленню підкови. Отримавши на згадку про побачене підкову, кожний міцно стискав її в руці – маленький теплий шматочок металу.  Додому всі повертались веселі й задоволені - з нетерпінням перевірити магічну силу отриманого маленького оберегу.


Категорія: Світ навколо нас | Переглядів: 889 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]