22:08
Під зіркою Полин…

     В історії нашого народу чимало скорботних дат, спогади про які пронизують серце гострим болем. Одна з них – найбільша техногенна радіоекологічна катастрофа XXст. – аварія на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції. Трагедія, в епіцентрі якої опинилась Україна, стала ознакою і виміром людського горя, людської долі, людського життя.
     Біблійна зірка Полин, що впала тоді на нашу землю, надовго отруїла не лише наші хліб, воду, повітря, а й нашу кров. Відтоді збігло вже 35 років років, проте Чорнобиль і дос ізалишається незагоєною раною, що ятрить пам'ять та не забувається.
     Саме тому, щороку в нашому освітньому закладі проводиться ряд заходів, спрямованих на відзначення цієї трагічної та пам’ятної події.
     Класними керівниками 1-11 класів 26 квітня було проведено  години спілкування «Чорнобильська катастрофа – трагічний урок для всього людства» та переглянуто тематичні відеоматеріали, а членами гуртка «Юні журналісти» під керівництвом Алексюк К.Ю., підготовлено відеоролик «Чорнобиль немає минулого часу».
     Запаленою свічкою і хвилиною мовчання в цей день було вшановано пам'ять загиблих ліквідаторів Чорнобильської катастрофи, адже що таке Чорнобильська трагедія...                     Сьогодні це вже історія України. У ці дні ми вшановуємо людей, які ризикуючи життям і здоров’ям, виконали свій святий обов’язок, рятуючи від біди не одне покоління.
     Читаймо, пам'ятаймо про них, про ті  жахливі  часи та їхні наслідки, про ту ціну, яку довелося заплатити за день сьогоднішній.

     Уроки Чорнобиля – це той важливий аспект аварії, який ми отримали величезною ціною і який повинен унеможливлювати його повторення. Це наше національне надбання, і воно повинне слугувати людям.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

Відеоролик «Чорнобиль немає минулого часу»

Категорія: Події | Переглядів: 329 | Додав: oktaviasadvari | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]