19:52
Пам’ятайте, друзі, цих людей довіку!
68 років переможна весна буяє світлом відродження й священної пам’яті. Народна мудрість переконує: хто забуде війну, тому не жити в мирі.
Напередодні дня Перемоги 8 травня 2013 року в школі відбувся урок Мужності  за участі учнів 6-А класу.
В цей пам'ятний день жертв Другої світової війни з уст вихованців Пушкарович С.В. прозвучали вірші , пісні, інсценівка про жахливі події 1941-1945 років. Мільйони людей забрала Велика Вітчизняна війна. Це важко сприйняти. Смерть однієї людини - це трагедія. А коли мільйони… Щоб краще усвідомити жах і біль воєнних літ Світлана Василівна підготувала перегляд презентацій про звіряче обличчя фашизму, зокрема документальні та художні (епізоди) фільми "Війна 1941 – 1945 років", "Ветеранам війни», "Солдати минулої війни". Впродовж свята звучали пісні на воєнну тематику, класична музика.
Загиблим вже не болить. У живих нині продовжують кровоточити рани: у ветеранів, які втратили своїх друзів–однополчан, рідних, близьких, у рано посивілих дітей війни, які пережили пекло окупації.
Про знущання гітлерівців над мирним населенням та військовополоненими ознайомили присутніх Переста А., Радей В., Русин О. та Король Д., а лист татусеві з німецької не волі зуміла емоційно передати Штемак Ю.
Минають роки, відлітають у вічність. Однак не стираються з пам’яті ветеранів ті трагічні дні. Все частіше згадують вони про страшне лихо війни. Слова заклику Перести А.  "До тебе, людино, звертаюсь" повинні запам’ятати не тільки присутні, а й усі, над ким нині чисте мирне небо та ясне сонце.
На завершення свята учень 5-Б класу Горват В. виконав пісню «Україна». Наш обов’язок – не тільки в свята, а кожного дня пам’ятати про тих, хто кував перемогу.
Тож будь пам’ятний в серцях нащадків
Перемоги світлий день!
Категорія: Події | Переглядів: 695 | Додав: Svitlana | Рейтинг: 4.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]