12:15
Голокост . Біль і пам'ять.

     1 листопада 2005 року Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй ухвалила резолюцію, у якій постановила, що день 27 січня — це Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту
     Голокост - це уособлення людських страждань і абсолютного зла, універсальний символ травматичної події для всього людства.  
     З метою  поглиблення знань  учнів про Голокост під час Другої Світової війни  на  території  Східної  Європи та нашої країни,  виховання в учнів толерантності  та поваги до інших народів, вшанування  пам’яті загиблих у Другій Світовій війні  у нашій школі було  проведено урок-реквієм «Біль і пам'ять України…».
     Учасниками заходу були учні 10 –11 класів. З відеопрезентацією «Голокост :  невідомі віхи історії » виступили  учителі  історії  Дудинець Г.В. та Пацьо А.В.  Вони  зазначили,  що пам’ять про трагедію людей, яких винищували за расовими, національними і культурними ознаками, повинна зберігатися заради запобігання подібних дій у майбутньому. 
     Учні 10 класу  дослідили і презентували наступні проєкти : «Історія  відзначення Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту», «Етапи остаточного рішення єврейського питання у Третьому Рейху», «Розстрільний  Голокост в Україні», «Бабин Яр, системи таборів смерті».
     В шкільній бібліотеці Фізер Н.В. оформила тематичну виставку літератури «За велінням совісті та покликом серця», а також учні підготували виставку малюнків, плакатів на тему «Україна пам'ятає».
     На сучасному етапі розвитку світового суспільства одним із пріоритетних завдань є потреба гуманістичного розвитку, в тому числі усвідомлення усіх жахіть проявів Голокосту та унеможливлення повтору цих подій.

ПЕРЕГЛЯД ФОТО

Категорія: Події | Переглядів: 189 | Додав: oktaviasadvari | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]