10:38
« Ні!» Дитячому дорожньо-транспортному травматизму!
Проблема загибелі й травмування громадян України в дорожньо-транспортних пригодах  на сьогоднішній день особливо актуальна, адже найнебезпечнішою в житті є саме дорога, де гинуть і травмуються діти.
Зберегти здоров’я і життя дітей, навчити їх безпечному поводженню на дорозі, прищепити їм повагу до Правил дорожнього руху в майбутньому – спільне завдання батьків, вчителів  та Державтоінспекції.
Організація роботи з профілактики дитячого дорожньо-транспортного травматизму є одним із пріоритетних напрямків у діяльності роботи школи і знаходиться під постійним контролем дирекції.
З 01 по 05 квіня 2013року на виконання наказу відділу освіти №64 від 25.02.2013р. "Про проведення Тижня профілактики дорожньо-транспортного травматизму в навчальних закладах району" в школі пройшов тиждень профілактики дорожньо-транспортного травматизму, метою якого було залучення самих дітей до роботи з профілактики травматизму, виховання почуття відповідальності  й дисциплінованості, попередження ДТП.
Заступником з виховної роботи Чечур Е.О. було розроблено план заходів щодо безпечного поводження на дорозі, зокрема години спілкування «Діти на дорозі» для учнів 1–11 класів, інформаційно-просвітницькі хвилини «Перехід багато смугової дороги», «Перша допомога при ДТП», «Правила для велосипедистів», «Перехід через залізничні колії», сюжетно-рольові ігри «Дорожні знаки» (для учнів 1–4 класів), вікторини, конкурси малюнків, перегляд мультиплікаційних та документальних фільмів на правила дорожнього руху, зустріч з працівниками ДАІ.
Підсумком тижня був виступ «Суперечка дорожніх знаків» загону юних інспекторів руху «Моргайко» (керівник Смуток С.В.), який відбувся 5 квітня за участі учнів 4–6 класів.
Для дітей 5–6 класів вчителем основ здоров'я Смуток С.В. організовано проведення сюжетно-рольової гри «Знавці правил безпеки на дорозі». У змаганнях прийняли участь дві команди - «Пішоходи» і «Водії», на яких чекали номінації: загадки, гра «Червоний, жовтий, зелений» і «Не плутай сторони», практикуми «Перехід» та «Перехрестя», вікторина «Дорогою до школи» та зустріч з «світлофором». Кращим знавцем правил дорожнього руху журі визнало команду «Пішоходів» (тобто дівчат).
Діти не просто змагалися, а одночасно повторювали та вчили правила дорожнього руху, переходу доріг і,  взагалі, – бути дисциплінованим пішоходом.
Реалізація комплексу організаційних і практичних заходів дозволить досягти певних позитивних результатів, але загальна статистика ДТП та спостереження і висновки педагогів-наставників, вихователів ГПД свідчать, що робота в цьому напрямку має потребу в нових методах і формах прищеплювання неповнолітнім навичок поводження на вулиці.
Формування у дітей свідомого відношення до виконання чинних правил, нормативів і стандартів, виховання почуття високої відповідальності й дисциплінованості під час пересування вулицями смт Кольчино та на дорозі в цілому – першочергове завдання батьків, вчителів, громадськості.
Категорія: Події | Переглядів: 1413 | Додав: zpzp | Рейтинг: 4.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]