14:18
Небесна Сотня - Пам'ять Вічна
… Небесній Сотні шана й молитви,
За чисті душі, що злетіли в небо.
Їм шлях високий, Боже, освіти.
І в мирі, Господи, прийми до Себе.
 
Їх  назвали «небесною сотнею» тому, що вони загинули  за правду, свободу, незалежність  своєї держави і ціною жертовності  показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним. Ми змінилися самі і змінили країну. І нехай там,  на небі, вони усміхнуться разом з нами, живими…
20 лютого 2018 року з метою виховання почуття патріотизму і поваги до історії власного народу та Батьківщини було проведено ряд заходів.
У всіх класах пройшли уроки Мужності та уроки пам’яті на тему: «На варті наших душ – Небесна Сотня». Години спілкування у класах відбувалися із застосуванням різноманітних форм та методів роботи. Класні колективи переглянули відеосюжети про трагічні події на Майдані, обговорили їх, поділилися своїми враженнями та думками, зокрема, для учнів початкових класів було продемонстровано відеоперегляди «За наше мирне небо», для учнів 5-7 класів було підготовлено відеосюжети «Україна та її сучасні герої», а класні керівники 8-11 класів підготували відеоролик «Небесна Сотня».
Вчителями історії Дудинець Г.В. та Пушкаровичем І.В. для учнів 9-11 класів була проведена інформаційна хвилина «Дебальцеве: хроніка подій».
Бібліотекар школи Фізер Н.В. презентувала виставку «День пам’яті Героїв Небесної Сотні». Усі охочі мали змогу ознайомитися з книгами, фотоматеріалами, присвяченими подіям Майдану.
Учні та вчителі школи були присутні  біля стелли Героям Небесної Сотні, що   розташована на території нашого селища, та  разом з представниками райдержадміністрації, селищної ради, мешканцями селища вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання, покладанням квітів та  запалили свічку пам’яті.
Учні та вчителі пригадали події на Євромайдані, відчули глибину трагедії та болю, які впали невимовним тягарем на Україну.
Шанс на зміни нам дістався дорогою ціною, ціною людських жертв, ціною втрати частини території. Ми щодня повинні пам’ятати про тих, хто віддав своє життя за Україну – за таку Україну, про яку усі ми мріємо…

Герої не вмирають! Слава Героям!
 
Категорія: Події | Переглядів: 1073 | Додав: zpzp | Рейтинг: 4.8/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]