19:01
НАВЧАТИСЬ - ЛЕГКО І ЦІКАВО!

     Так швидко минула осінь, на календарі грудень. А це означає, що минули вже перші три місяці навчання (100 днів) в Кольчинській ЗОШ для 44 першокласників НУШ. 
     МОН позиціонує Нову українську школу як ключову реформу в освіті України, яка несе новий освітній сенс, базується на принципах  дитиноцентризму та поваги до кожного учня. Головна мета  – створити школу, в якій буде приємно навчатись, і яка даватиме учням не тільки знання, а й вміння застосувати їх в житті. НУШ має стати школою, до якої учням приємно ходити. Саме тому кожен ранок у 1-2 класах нашої школи  починається з ранкового кола, яке сприяє створенню дружньої атмосфери, допомагає учням налаштуватись на плідну працю протягом навчального дня, учні навчаються самі створювати та підтримувати гарний настрій. У класах створено сучасне освітнє середовище, що сприяє різним формам роботи та мотивує до навчання.
     Весело та цікаво проходять тематичні тижні. Наприклад,  10 тиждень НУШ відкрив для учнів чарівний та незвичайний світ театру. Учні поповнили свій словниковий запас новими словами, вивчили правила поведінки в театрі, самостійно виготовили пальчикові ляльки, а головне – відчули себе акторами, театралізували улюблені казочки: «Ріпка», «Рукавичка», «Колосок» та «Червона Шапочка». 
    11 тиждень «Мода» теж пройшов цікаво. Учні познайомились з новими професіями світу моди, приміряли на себе роль дизайнерів одягу та інтер’єру, спробували себе у ролі моделей, що демонструють нові колекції одягу. Та головне, що  в ході тижня учні зрозуміли, що бути модним – це не лише бути гарно вбраним, а  й бути ввічливим, ерудованим, спортивним, добрим та співчутливим, любити і поважати рідну землю, свій народ. Учні колективно виготовили лепбук на тему «Що означає бути модним», переглядали презентації та відео до теми.  
    12 тиждень мав назву «Пригоди краплинки». Цього тижня учні були справжніми дослідниками. У ході уроків вивчали властивості води, досліджували  три стани води, після проведення  дослідів довели, що вода є розчинником для деяких речовин. Разом з краплинкою діти відгадували загадки та ребуси, переглядали мультфільми, створювали аплікації та витинанки, склали казку про мандри краплинки, дізнались, як утворюється дощ , сніг, а головне зрозуміли , що кожна краплинка води безцінна , без води не має життя на Землі, тому дуже важливо навчитись економно використовувати водні ресурси. 
     Перший сніг цьогоріч прийшов ніби за календарем, а в першому класі розпочався 13 тиждень НУШ «Зима».В ході ранкових зустрічей учні вчилися робити компліменти сніжинці, висловлювали свої враження від першого снігу, розповідали, чому так люблять зиму, спостерігали за сезонними змінами в живій та неживій природі. Протягом тижня знайомились з творами мистецтва про зиму, вчилися сприймати красу довкілля взимку. Велику увагу було приділено і формуванню здоров’язбережувальної компетентності. Учні вивчили правила та власноруч створили лепбук «Зима»  та пам’ятку «Правила безпеки взимку». 
    Нова українська школа покликана навчати новому мисленню, сприяти новим методам пізнання та самоорганізації кожної дитини, адже учні опановують знання через гру, творчу колективну та самостійну діяльність.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО (1)

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО (2)

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО (3)

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО (4)
 

Категорія: НУШ | Переглядів: 394 | Додав: oktaviasadvari | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]