07:25
Народна пісня – дзеркало народної душі
   Яке диво дивне — народна пісня ! Яку владну силу таїть вона в собі! Минають віки, змінюються суспільні устрої, потрясають світ нищівні війни і голодомори, на зміну одним поколінням приходять інші — у кожного свої смаки, свої уподобання. А народна пісня залишається, через усі злигодні й поневіряння несе вона свій первісний чар, свою нев'янучу молодість. Народна пісня — це душа народу, його історія.
   Зараз нове життя народній пісні дає вокально-фольклорний ансамбль „Карпатія” з Виноградівщини  Анна, Магдалина та Анночка Кедики, які завітали до нашої школи 13 листопада 2013 року з неповторними русинськими співанками, коломийками, баладами, угорськими чардашами та колядками. Щороку репертуар збагачується новими піснями, а, отже, і зростає популярність русинських співачок.
  Учні нашої школи, особливо школярі початкових класів, гучними оваціями зустріли співачок та мали можливість зануритись душею в світ пісні, торкнутись  і відчути чарівні ритми  та милозвучність народних музичних інструментів . Дійсно, разом з сестрами Кедик співала вся школа,співала посмішка на дитячих обличчях, співало серце, співало наше селище.
Честь і хвала таким талановитим людям, які не тільки співають народних пісень, а й  виховують у підростаючого покоління любов до народної пісні, до музичних інструментів та до народних традицій нашого славного закарпатського краю.

 

Категорія: Світ навколо нас | Переглядів: 622 | Додав: Svitlana | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]