21:28
На крилах дитячої мрії

     Найбільша епоха в розвитку авіації в Україні належить геніальному конструктору Київського Окремого Конструкторського Бюро - Антонову Олегу Костянтиновичу (1906- 1984). Майже за 60 років конструкторської діяльності під керівництвом Олега Костянтиновича було створено декілька десятків різних машин - вантажних, пасажирських, спеціальних. Особисто Антонов вніс неоцінимий вклад в розвиток світової науки з питань планеризму, літакобудування, економіки.
     Ось як він розповідав про свій шлях в авіацію: "Мені дуже хотілося літати. Чотирнадцятирічним школярем я намагався поступити в льотну школу. Але мене не прийняли. Я зробив прямолінійний, але вірний висновок - якщо хочеться літати, але нема на чому, треба побудувати те, на чому можна літати. Я почав будувати планери. Ось так я став конструктором."
     Відомо також про захоплення авіаконструктора живописом. Протягом життя він створив близько 40 картин. За словами Олега Антонова, вміння малювати — важлива фахова навичка досвідченого конструктора. Саме тому, з 6 по 13 квітня в нашому освітньому закладі було проведено конкурс дитячих малюнків «Намалюй свою «МРІЮ»,   до якого долучилися і учні 1-11класів. Справжній політ творчих фантазій в поєднанні з вмінням втілювати методику конструювання на прикладі різноманітних літальних апаратів було продемонстровано у дитячих роботах, які відрізнялися індивідуальністю та творчим підходом. 
     Цікавими витворами мистецтва дитячих мрії, зокрема створення різноманітних літальних апаратів та  повітряних куль в майстерні художника-живописця та художника-графіка стали роботи учнів початкових класів, які були виконані під час занять в групах продовженого дня та мали продовження у домашніх умовах.
     Одними з найкращих малюнків були роботи учнів 5 - 10-их класів, серед яких  слід відзначити :
Яворську К. (ученицю 5-А класу; кл.кер.Копин Н.І.),Іваньо К. (ученицю 8-А класу; кл.кер. Дудинець А.В.),Репинець М. (учня 9-Б класу; кл.кер. Алексюк К.Ю.), Тягур В. (ученицю 10 класу; кл.кер. Стець С.О.).
     Оригінальна школа конструювання транспортних, регіональних пасажирських літаків та літаків спеціального призначення, вихована плеядою видатних авіаційних фахівців, таких як О.К. Антонов є джерелом захоплених спогадів, наснаги та невпинного руху вперед, гідним прикладом для сучасної молоді та майбутніх поколінь!
     Його прагнення та ідеї не втрачають актуальності і на сучасному етапі, особливо є невід’ємними складовими для збройних сил України, підтримкою та захистом наших кордонів.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

Категорія: Події | Переглядів: 252 | Додав: oktaviasadvari | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]