13:32
Мова моя українська, батьківська, материнська!
21 лютого в стінах рідної школи панував святковий настрій: учні готували стінгазети, на уроках української мови проходили бесіди, виступи, вікторини.
Всі ці заходи були присвячені найсвятішому і дорогому – Дню рідної мови.
З учнями 3, 4 класів педагог-організатор (Масалова М.І.) разом з бібліотекарем школи (Яким М.В.) провели вікторину «Як парость виноградної лози, плекайте мову!» Учасники були поділені на три команди: «Непереможні», «Калина», «Люкс». Лунали гучні оплески, команди відчайдушно змагалися у читанні скоромовок, тлумаченні українських слів, перекладі з російської на українську тощо. В результаті перемогу здобула команда «Непереможні».
Для всіх учнів в шкільному фойє була представлена виставка «Тільки рідна мова має обличчя рідної матері» на якій учні мали змогу переглянути реферати про рідну мову, підручники та плакати.
Цікавинкою цього дня була інтелектуальна гра « Що? Де? Коли?», участь в який брали учні випускних класів. Грі передувала клопітка творча робота – учні підготували презентації про свої класи («Життя нашого класу») та показали чим вони живуть (презентації «Мій маленький світ»). Тут журі оцінювало креативність, щирість та творчий підхід.
Гра проходила під гаслом «Вивчаймо та пропагуймо рідну мову». Команди підготували оригінальні емблеми та речівки, виконували завдання різного характеру. Найбільш вражаючим, яскравим та показовим було завдання в якому потрібно було придумати та розіграти рекламу. «Український тлумачний словник», де журі оцінювало творчий підхід, правильне мовне оформлення, пропагування української мови. Хоча це завдання було найважчим, проте команди проявили творчість і представили реклами, дотримавшись усіх вимог.
Перемогу вибороли учні 9-Б класу. Згуртованість, творчий підхід, любов до рідної мови – це риси, команди-переможниці.
Метою гри було – згуртувати класи, спонукати, працювати у командах, виявити приховані таланти творчих учнів. Це вдалося! А найголовніше, що під час гри організатори та учасники шоу «Що? Де? Коли?» ще раз довели, що українська мова – мелодійна, солов’їна, стоголоса.
Категорія: Події | Переглядів: 959 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]