17:36
Міжнародний день захисту прав людини

                 «Легше любити весь світ, ніж одну дитину» 
В. Сухомлинський

     Життєвий досвід не тільки свідчить, а й вчить: не буде дітей – не буде держави. Діти – дзеркало будь-якої держави, вони її майбутнє. Ось  чому надзвичайно важливим є щоденно вживати всіх заходів щодо впровадження і дотримання Загальної декларації прав людини.Для цього її потрібно знати, розуміти проголошені в ній права і підтримувати, брати активну участь у перетворенні їх в реальність.
     Саме з цією метою до навчального закладу завітала завідувач  Мукачівського районного сектору головного управління ДМС України в Закарпатській області Оксана Лящук, яка зустрілася з учнями 9-11 класів та ознайомила їх з головними статтями Загальної Декларації прав людини, способами набуття громадянства, зауважила, що кожен громадянин, який досяг 14-річного віку зобов’язаний отримати паспорт та наголосила на правах та обов’язках неповнолітніх осіб, а також дала відповіді на запитання учнів, щодо правил отримання паспортів.
     У  нашій школі  6 грудня з  учнями 5-Б класу був проведений виховний захід щодо відзначення  Міжнародного дня захисту прав людини «Ти маєш права людини».Діти через казкову правову виставу „Попелюшка”, „Ви не маєте права”  вчились  толерантно ставитись до прав інших людей; правильно реалізовувати свої права;  розвивати уміння знаходити компромісне рішення; виховувати в собі поважне ставлення до власної особистості та інших.
   Вчитель історії Пушкарович І.В. на уроці правознавства в 10 класі широко й детально  ознайомив із основними документами, в яких іде мова про права й обов’язки дітей, школярів та їхніх батьків. Наголосив з якою метою держави, що увійшли до ООН, підписали Загальну декларацію прав людини - документ, у якому пообіцяли одна одній і своїм народам забезпечити громадянські права й свободи, рівність усіх перед законом, особисту недоторканність, свободу совісті, можливість дотримуватись своєї релігії й багато іншого.І наше завдання не лише знати, але й виконувати всі свої обов’язки, вміло і шанобливо використовувати свої права. Крім того, на учнів 9-10 класів чекали перегляд науково-популярного фільму та  інтелектуальна гра  «Правознавці».
Людство повинно прагнути до процвітання, щоб життя дітей було щасливим і прекрасним. 
  Діти! Ви маєте право зростати в умовах свободи, розвиватися фізично і духовно здоровими. А ми, дорослі, повинні зробити все для того, щоб жодна дитина не була об'єктом свавілля і  вміла  постояти за себе.
     Пам’ятаймо!Права кожного закінчуються там, де починаються права інших людей.

Категорія: Події | Переглядів: 505 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]