16:28
Міжнародний день захисту дітей

     Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей - прекрасне свято радості та одвічної надії. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край.
     У малечі не повинно бути нещасливого дитинства, і за це маємо відповідати ми, дорослі, тому турбота про дітей, захист їхніх прав повинен стати одним з найголовніших наших обов'язків.
     Щоб зігріти теплом і любов'ю кожне дитяче серце, об'єднувати зусилля заради майбутнього для учні школи було огранізовано цікаві екскурсії, які наповнені позитивними емоціями та запам’ятаються дітям надовго.
     Напередодні Дня захисту дітей, 31 травня учні 5 – А класу разом з класним керівником Дудинець Г. В. здійснили поїздку до Мукачівського замку Паланок. Наче убілений сивиною літописець, замок відкрив нам сторінки своєї історії і з безліччю закарбованих дат та імен, реальних та вигаданих подій, таємниць та сказань.
             Блукаючи сходами, потаємними кімнатами та експозиціями Мукачівського замку, діти з подивом виявляли, що кожен камінь велетенської споруди дихає історією, за кожною замковою брамою – власна драма, за кожним поворотом – купа легенд. Потужна фортеця займає площу майже 14 000 м2  та розміщується каскадом на трьох терасах. Це найстаріший Верхній замок, Середній замок, Нижній замок з міцними бастіонами. Нам цікаво було дізнатися, що пов’язує Ілону Зріні з Ержбетою Баторі? Як історія кохання Ілони Зріні та Імре Текелі поєднує «Паланок» із замком «Сент-Міклош»? Що означає восьмикутна зірка на стінах Середнього замку? Під час прогулянки по замку вихованці Ганни Василівни також відвідали картинні галереї, зал старовинних листівок і фотографії, історичні експозиції, кілька меморіальних кімнат, етнографічний і природні зали…
     Учасники подорожі залишили собі добру згадку про замок, сфотографувавшись в середньовічному костюмі, загадали бажання, потримавши за палець Федора Корятовича, відпочили та відвідали затишну кав’ярню,  придбали оригінальні сувеніри в місцевій крамничці. 
     Всі отримали масу позитивних емоцій, адже екскурсія – це одна із найцікавіших форм   вивчення історії нашого краю. З нетерпінням чекаємо всі на нову подорож !
     Свято для школярів продовжилось і 1 червня, коли ми - українці відзначаємо Міжнародний день захисту дітей. Саме в цей сонячний день учні 8 - А класу разом із класним керівником Ващенок С.С. здійснили екскурсію до Карпатського біосферного заповідника, що розташований в м.Рахові та побували у географічному центрі Європи. Карпатський біосферний заповідник – це гордість України! Природні багатства і своєрідна культура гуцулів ваблять людину, цікавлять туристів, науковців, природоохоронців. Діти закохались в природу, активно відпочили, зацікавилися процесами, які відбуваються в навколишньому середовищі, побачили унікальні природні об’єкти, захоплюючі краєвиди та неповторну атмосферу краю.
     Дорогі діти!  Від усього серця вітаємо Вас з теплим та прекрасним святом. Діти – наш найдорожчий скарб, наша радість і наше майбутнє. Дуже хочеться, щоб ви щохвилини були радісними та щасливими.  Немає більшого щастя, аніж ваші посмішки.  Віримо, що дорослі зроблять усе, щоб дитячі мрії стали дійсністю, адже саме для цього всі ми живемо та працюємо. 
         Зичимо Вам, дорогі хлопчики та дівчатка, міцного здоров’я, успіхів, щасливого дитинства, розуміння з боку батьків, сяючих посмішок, радісного та змістовного відпочинку під час літніх канікул.

Переглянути фото

Категорія: Світ навколо нас | Переглядів: 634 | Додав: zpzp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]