11:45
Міжнародний День рідної мови.
Мова - то душа народна!
Рідна мова... Вона така неповторна, мелодійна, співуча... Мова - це як загадкова планета, на якій живе доглянута людиною незліченна кількість слів. І кому, як не нам, громадянам України, берегти і збагачувати свою материнську мову, бо рідна мова і Україна- це найдорожче, що в нас є!
21 лютого в нашій школі відзначався  Міжнародний День рідної мови. У кожному класі проводились цікаві заходи: мовний турнір між 5-6 класами, вікторину « Рідне слово» між 7-10 класами, конкурс на кращого читця віршів про мову та Україну  та перегляд учнівських проектів «Мови чарівний голос чую я».
У мовному командному турнірі, проведеному вчителем української мови та літератури Шух О.Р., брали активну участь учні 5-6 класів, де показали творчість, кмітливість та глибокі знання. Переможцями стала команда  «Ерудити» 5 класу. Сидор М.Ф., Сідор О.С., вчителі української мови та літератури, підготували вікторину для учнів 7-10 класів «Рідне слово», де проводились цікаві конкурси: «Розминка», «Відгадай кросворд», «Літературна вікторина», «Конкурс поетів» між командами  «Юні філологи» (7, 8кл.) та «Один в полі не воїн» (9,10кл.). Ці змагання спонукали учнів до цікавості, кмітливості, спостереження, творчості. Перемогла  дружба.
Вчителями Мешко І.П. та Шух О.Р., проведено конкурс на кращого читця віршів про мову та Україну. Найкращими визнано учнів 5-А, 6-Б, 7-А, Б. Кожна мить проведеного дня закарбувалась у пам'яті учнів. Діти не тільки замислились над тим, яку мову називати рідною, але й зрозуміли, що, крім рідної треба знати і вивчати мову держави, у якій живеш, зберігаючи її традиції та красу.
Категорія: Події | Переглядів: 869 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]