13:31
Міжнародний день людей з обмеженими можливостями

   3 грудня вся світова спільнота долучається до привітань з нагоди Міжнародного дня людей з обмеженими можливостями. Для них не існує меж у просторі та часі, бо сила їхнього духу долає усілякі перешкоди. Їм не страшні будь-які випробування, бо в їхніх серцях живе те найдорожче, за що можна віддати цілий матеріальний світ – це любов і розуміння до тих, хто їх оточує.

   Мудрість та терпіння навчають нас бути більш суворими та вимогливими до самих себе. Кожен, кого Бог не наділив чимось, що ми сприймаємо як належне, може стати взірцем мужності, наполегливості та непересічної особистості, і кожен з  них заслуговує на повагу й щире захоплення з боку інших.

   До відзначення Міжнародного дня інвалідів у школі   організовано низку різноманітних  заходів, метою яких  було ознайомити детальніше дітей з такою соціальною категорією як діти-інваліди та люди-інваліди, звернути особливу увагу дітей на їх права, формувати в учнів любов і повагу до людей з обмеженими можливостями.

   Класними керівниками було проведено  години спілкування для учнівських колективів 1-11 класів «Будемо милосердними». Коридори школи прикрасили стіннівки «Всі ми різні, але всі ми рівні», які  створили учні 5-11 класів. Для дітей-сиріт та дітей з обмеженими можливостями, колектив школи зібрав солодкі подарунки, тим самим приєднавшись до акції «Подаруй дитині посмішку», яку організувала педагог-організатор Масалова М. І.. Класний керівник 6-А класу Делеган Н.І. разом з учнями  відвідали свого однокласника Пастику В., який здобуває освіту вдома, через хворобу і подарували школяреві  позитивні емоції та невеличкі подарунки.  Класний керівник 3-А Біланинець Л. О. запросила до школи Жогелову Й., яка знаходиться на індивідуальному навчанні й створила для дівчинки дружню атмосферу в колі однокласників, що й розвиває в учнів милосердя, чуйність, людяність.  Для учнів ГПД 1-4 класів  педагогом-організатором  було заплановано й проведено перегляд мультфільмів «Подарунок», «Доступне середовище», героями яких були діти з обмеженими можливостями, а на  учнів 5-7 класів  чекав перегляд кінофільму  Тофіка Шахвердієва «Про любов».

   Переймаючись буденними проблемами, ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоров'я і не тільки у день 3 грудня, а й протягом цілого року не забувати про те, що поруч з нами живуть інваліди, і вони потребують допомоги і уваги. Тож хочеться побажати вам витримки, мужності, оптимізму, можливості втілити в реальності ваші плани та задуми.

 

Категорія: Події | Переглядів: 719 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]