14:49
Ми вдячні їм за чисте небо…

    Час все більше віддаляє нас від 40-х років ХХ століття , коли рідна земля стогнала під фашистським ярмом. Тому актуальним  стає питання прищеплення в серцях сьогоденного підростаючого покоління поваги до історії Великої Вітчизняної війни, пошани до людей, які ціною власного життя йшли до довгожданої Перемоги. Кольчинська ЗОШ І-ІІІступенів вважає патріотичне виховання учнів  одним з головних напрямів своєї роботи.
        22 вересня відзначаємо День Партизанської Слави. Напередодні цієї дати  пройшли заходи, присвячені цьому святу під загальною назвою «Ми вдячні їм за чисте небо… Наші земляки  учасники Великої Вітчизняної війни».
        Вчителями історії Дудинець Г.В., Пушкарович І.В. було проведено тематичні  уроки-бесіди про причини виникнення партизанського руху та його всенародний розмах, про ставлення радянських людей до ворогів-загарбників, героїчні вчинки пересічних  громадян , які ставали партизанами і підпільниками.

Класні керівники 1-11 класів провели  уроки мужності "Велич народного подвигу"
Вчителі історії  разом з учнями  9-11 класів  провели    конференцію на тему "Героїчний підпільно-партизанський  другий фронт».  Аудиторії був представлений хроніко-документальний фільм «Рух Опору в Україні у роки Великої Вітчизняної війни».  Хвилиною мовчання на згадку про загиблих партизанів присутні вшанували пам'ять  людей, які віддали життя за рідну землю, за єдину , соборну Україну.
Учні 10 класу випустили тематичну газету "Наші земляки –  учасники Другої світової війни."

Члени   гуртка "Стежина" (керівник Дудинець Г.В.) репрезентували  свою пошукову роботу  усним журналом "...Дорогами партизанської слави."
В шкільній бібліотеці  представлена  книжкова виставка з історичною, документальною, художньою літературами  - "Незламний фронт відваги і доблесті"..  
        Уроки Великої Вітчизняної війни вчать нас згуртованості та єдності у боротьбі з різними загрозами. Тільки разом, об'єднавши наші зусилля , ми зможемо ефективно протистояти тероризму, сепаратизму, які намагаються сьогодні розірвати нашу єдину Україну. Це наш борг перед героями-переможцями!  Дорогі ветерани! Низький Вам уклін та щира вдячність!

Категорія: Події | Переглядів: 516 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]