13:53
Ми сильні, бо з нами Тарасове слово!

   Духовність, чесність, мудрість, любов, патріотизм, совість – це чесноти високоморальної людини, людини честі, людини для якої найвищою цінністю є воля. Саме таким був Тарас Шевченко, українець за походженням, українець за покликом душі.

   Шевченко для України – народний поет, геніальний митець, національний пророк, апостол правди, заступник знедолених, провидець. Це може зрозуміти кожен, хто хоч раз заглядав у «Кобзар», хто в душі українець, хто цінує волю, хто готовий принести себе в жертву правди.

   9 березня у нашій школі пройшли різні святкові заходи щодо вшанування пам’яті  Кобзаря. Учні 5-11 класів взяли участь у конкурсі стіннівок «Тобі, Тарасе». Талановиті діти склали вірші, присвячені Т.Г. Шевченку. У цей день пройшла акція  «Відкрий «Кобзар», яку школярі підтримали. Було проведено опитування - «Мій улюблений твір Кобзаря».

   Також учні 5-А та 9-А підготували виступ  «Під кроною Тарасової верби». Твори Шевченка, поезії про Тараса, інсценівки, читання «Кобзаря», музичні твори, презентації - з таких частин складався виступ. Бібліотекар школи Фізер Наталія Василівна організувала виставку, присвячену Т.Г. Шевченку. Також вона розповіла  про останні нові видання творів про Кобзаря. Режисерами святкового дійства були вчителі української мови та літератури – Сидор М.Ф., Шух О.Р., Мешко І.П.

   Тарас Шевченко – одна з найвищих вершин духу людського, один з найвидатніших мислителів світу і водночас наша українська совість, гордість, наш порадник і найбільший правдолюб. Вся його правда, істина у «Кобзарі». У цій книзі відбито «історичну програму» українського державотворення на всі віки. Читаймо і робімо, як в ньому написано, й збудуємо Україну, державу, яка буде належати і служити тільки  українцям, тим, у чиїх душах живуть честь, совість, правда і Шевченкове слово.

Поет став сьогодні поруч з нами, як живий з живими. Він – наша пісня і зброя. Клич Шевченка «борітеся – поборете» особливо актуальний сьогодні. Ми, українці XXI століття, сильні, крокуємо з упевненістю у майбуття, бо з нами Тарасове слово!

Категорія: Події | Переглядів: 528 | Додав: zpzp | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]