12:40
Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття
   Тарас Григорович Шевченко – ідейний та духовний геній української нації, людина яка самим лише своїм життям згуртувала великий народ, сотворила мову. І коли після холодної зими на поріг ступає березень, ми знову і знову йдемо до Тараса. Хто іде з квітами до пам’ятника, хто вкотре розгортає вічно актуальний Кобзар, хто просто пригадує з дитинства відомі рядки поезій…
   10 березня усний журнал «Під кроною Тарасової верби» учні 3-А класу, разом з класним керівником Біланинець Л.О., присвятили вшануванню пам`яті видатного сина українського народу.
І мене в сім’ї великій,
В сім’ї вольній, новій,
Не забудьте пом’янути
Незлим, тихим словом.
   Учні відкривали сторінку за сторінсою журналу: дитячі роки Т.Шевченка; Шевченко-художник; Т.Г.Шевченко - борець за волю народу; ми тебе не забудем, Тарасе.
   Присутні ознайомилися з життєписом великого сина українського народу, розглянули фотовиставку про життя і творчість Кобзаря, виставку його творів, ілюстрації малюнків, презентацію до журналу.
   Вірші поета декламували всі учні класу: Легач І., Сарканич І., Асаулова М., Грига А., Воробець М., Калинич А.,Тягур О. До деяких творів демонстрували малюнки: Улинець М., Кенез В. У виступах переважала романтична та патріотична лірика. Майстерно виконана інсценізація вірша «Мені тринадцятий минало» Митрович О., Дякун Ю. Захопили своїми акторськими здібностями Коштяк А., Мадяр Н., Кушнір О., Чечур С., Зеленько А., Пряха Р.
   Вразив виступаючих, присутніх учнів початкових класів та гостей свята перегляд фільму «Дитинство Т.Г.Шевченка»
   Ми свято шануємо пам'ять Кобзаря. Адже Шевченко для нас це не те, що тільки вивчають, а й те, чим живуть у глибині душі.
Свою Україну любіть,
Любіть її,… во время люте,
В останню тяжкую минуту
За неї Господа моліть.
Категорія: Події | Переглядів: 488 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]