20:38
Крути - наш біль, наша пам'ять…

Пом’янімо в пісні славу Крутів, Найсвятіше з наших бойовищ!
Крути! Крути! – смолоскип в майбутнє.. Підіймемо наші душі ввиш!"

     День подвигу Героїв Крут – це  день національної ідеї, ідеї єдності і сили Української Держави! Бій під Крутами – це ідейна перемога українців.
     Славними рядками в нашу історію вписано героїчний подвиг юнаків на станції Крути 29 січня 1918 року. 
     Уже багато років поспіль учні та вчителі нашого освітнього закладу вшановують відвагу, вічну пам’ять цих героїв, які загинули,боронячи рідну землю. Під керівництвом вчителя історії Дудинець Г.В. 28 січня у школі  проведено урок-реквієм за участі учнів  8-А, Б класів «Квіти у полі, там де Крути…» Діти розповіли про історичні події в Україні початку XX ст., патріотичний подвиг київських студентів, ознайомили присутніх  із хронологією подій битви під Крутами, підтверджуючи свою розповідь змістовною і цікавою патріотичною поезією. 
     Доречним і захоплюючим для учнів 9-11 класів  став перегляд фільму з подальшим обговоренням «Герої Крут .Україна: забута історія Крут»
     З учнями 5-6 учителька історії Дудинець Г.В. провела віртуальну подорож у часі «Понад Крутами вічність сурмить».
     Минуть роки ,століття, та пам'ять про юнаків – героїв не згине повік. Вона світитиме не тільки українцям, а всім тим, хто готовий покласти своє життя в ім’я Батьківщині. Бережімо у наших серцях пам'ять про тих, хто боровся і бореться за нашу свободу і незалежність.

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО


 
 

Категорія: Події | Переглядів: 311 | Додав: oktaviasadvari | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]