11:00
Краса і таємничість Синевіру

Цікавим та змістовним є позашкільне життя та дозвілля учнів Кольчинської ЗОШ І-ІІІ ступенів. В кінці травня учні 6-А та 7 класів разом зі своїми наставниками Шух О.Р., Пушкарович С.В., Клим В.В., Дудинець Г.В. здійснили захоплюючу автобусну екскурсію в чарівний куточок Закарпаття – озеро Синевір та водоспад Шипот. 

Подорож була пізнавальною, цікавою незабутньою. Ще з вікна автобуса діти милувались красою і величчю карпатських лісів, гірських перевалів, мальовничих краєвидів та старовинною пам’яткою архітектури – дерев’яними церквами.

Найбільше приємних вражень діти отримали від побаченого водоспаду. Учні, затамувавши подих, спостерігали за спадом води з високої скелі, вслухались в її звуки, вдихали чисте повітря, з рук годували дикого кабана, фотографувались напам’ять. 

Наступна зупинка – озеро Синевір. Піднімаючись 1200 метрів до озера на дорозі нам зустрічались і старовинні дерев’яні бесідки, сучасні кафе-колиби, а старі дерева звисаючи над дорогою, ніби запрошували нас до унікального місця не лише Закарпаття, а й всієї України – озера Синевір. З розповіді вчителя учні дізнались, що площа озера становить 70 кв.м., воно розташоване на висоті 989 м., а в свою чергу діти розповідали легенди про заснування Синевіру.

Повертаючись додому, зупинились, щоб покуштувати мінеральну джерельну воду. Повернулись пізно, стомлені, але радісні, сповнені нових відчуттів, переконані, що наш край - це дійсно перлина України.

Категорія: Світ навколо нас | Переглядів: 766 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]