13:43
"Хай завжди буде мир!"
Знову травень, знову свято,
Сивий голубе, солдате,
Пригадаються тобі фронтові дороги.
Знову травень, знову свято,
Сивий голубе, солдате,
Свято слави, свято честі, свято Перемоги!
Війна… Велика Вітчизняна війна радянського народу проти фашистських загарбників. Страшна війна минулого століття, пекуча рана, яка болить досі чи не кожній родині в Україні. Воїни – переможці проявили чудеса героїзму, стійкості, мужності, билися за кожен клаптик рідної землі до останнього подиху, до останньої краплі крові, вистояли і перемогли. Для України ціна тієї перемоги жахлива – мільйони людських житті, зруйнована економіка. Кожен другий воїн поліг у боях, кожен другий з тих, хто залишився в живих, був поранений. Гоїлися рани, зростали повоєнні покоління… Все менше залишається учасників Великої Вітчизняної війни. Честь їм і шана, живим! Вічна слава загиблим! Хай не згасає пам'ять про героїв!
Тому, щоб вшанувати пам'ять загиблих та висловити слова подяки ще живим ветеранам війни, біля Обеліску Слави зібралися виконком селищної ради, керівники підприємств, наш шкільний колектив та громадськість. Ми, разом з нашими односельчанами, дійсно впевнені, що людська пам'ять про Великий Подвиг солдат Великої Вітчизняної війни житиме в майбутніх поколіннях. Учні мали честь покласти гірлянду з живих квітів та букети на Обеліск Слави, згадати хвилиною мовчання тих воїнів, які віддали честь за наші живі серця, за мирне небо, якому ми зараз радіємо. У цей славний день ми повертаємося до незабутньої весни 45-го, згадуємо тих, хто у жорстокій битві виборов нашу перемогу. Так розпорядився довгий і кривавий календар війни, але навіть коли б ця війна завершилася в іншу пору року, Перемога все одно означала б відродження, оновлення, повернення до життя — те, що несе світові весна.
Дорогі ветерани, герої фронту і тилу!
Звертаємося до вас зі словами безмежної вдячності
за вашу стійкість, мужність, хоробрість і героїзм.
Схиляємо в шані голову перед загиблими
за нашу честь, свободу і незалежність.
Пам'ять зобов'язує нас усіх цінувати те, за що віддали життя наші діди і батьки. Для нас кожен день Перемоги — це час осмислення нашого минулого і сьогодення, можливість ще раз оцінити мирне творення незалежної держави України.
Категорія: Події | Переглядів: 553 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]