11:52
Хай радість буде у вашій хаті!

     Сьогодні кожна українська родина, установа та організація активно долучаються до різноманітних Благодійних акцій на підтримку Української Армії та воїнів АТО, які стоять на варті миру і за для нашого майбутнього віддають найдорожче – життя.

  Героїзм воїнів АТО не залишає нас, дорослих чи дітей, байдужими. Тому, обов’язок кожного українця – допомагати хлопцям, які захищають не тільки Донбас, але і всю Україну, її кордони, наше з вами життя.

  Починаючи з вересня 2014 року, на заклик підтримати нашу армію відгукнулися учні, батьки та педагоги Кольчинської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Діти пишуть листи-звернення воїнам АТО, малюють листівки та плакати, старшокласники відвідують наших земляків – учасників АТО, здійснюючи збір їх анкетних даних.

  Дієвою та вагомою стала і матеріальна підтримка воїнам Мукачівщини, яку було здійснено напередодні відзначення  Дня Збройних Сил України.

  Ніхто не міг і подумати, що дітям ХХІ століття доведеться не тільки чути розповіді про жахливі воєнні події під час уроків та на виховних заходах, але й пережити цю тяжку і болючу нашу реальність самим.

  Тому, із ініціативи дирекції школи, 23 грудня 2014 року, напередодні різдвяно-новорічних свят, для учнів школи було організовано зустріч з нашими земляками – воїнами АТО, які перебувають у Мукачівському військовому госпіталі. Літературно-музична композиція – вертепне дійство «Хай радість буде у вашій хаті»,  підготовлене заступником з виховної роботи Чечур Е.О., класними керівниками Шух О.Р., Пушкарович С.В. за участі учнів 8-их класів та активістів школи,  стали  справжньою  підтримкою бойового духу солдатів. Пісні «Злагода» у виконанні учня 7-Б класу Горвата Віталія, «Молитва за Україну» - учениці 2-А класу Окс Анастасії та поезія «Молитва за Україну, за  Мир і Спокій», яку зачитала учениця 5-А класу Длужевська Анастасія запалили у серцях наших земляків вогонь глибокої віри, а щедрівки та колядки дітей сповнили присутніх світлом очікування небаченого дива – Різдвяної зірки, яка освітлює життєву дорогу, посилаючи світло Надії, Віри та Любові, а новонароджений Спаситель збереже і примножить здоров’я, дасть силу, зміцнить духовно, допоможе здолати будь-які труднощі.  Приємним дарунком для наших земляків АТО стали ляльки-мотанки «Янгол–охоронець», власноруч виготовлені дітьми 3-Б класу під керівництвом вчителя початкових класів Свистун Г.М..

  Військослужбовці, разом із заступником  начальника госпіталю з виховної роботи майором Сінельником А.М., запевнили нас, що такий вияв щирої дитячої любові додає їм сили швидше одужати.

  Ця зустріч – вияв нашої подяки мужнім воїнам захисникам України. Це – дрібничка порівняно з тим, що роблять для нас, для нашого мирного життя вони - там, у зоні АТО… Але це якраз те, що може і мусить робити кожен із нас: бути поряд з ними, підтримувати і допомагати, молитися за їхні життя і вірити в перемогу.

  Саме такі заходи допоможуть дітям на прикладі своїх краян побачити і переконатись, що «патріот» - це непросто слово, а також навчитися шанобливому ставленні до Батьківщини, відчути гордість за наших захисників Вітчизни.

  Ми, учні, батьки  та педагоги  школи щиро вдячні за теплу та приємну зустріч з Вами,  наші земляки - герої Мукачівщини. 

Категорія: Події | Переглядів: 558 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]