11:37
Карпатська Україна через призму років. 80- річчю присвячується …

   З  метою  збереження та  утвердження  історичної  пам'яті українського народу та національно-патріотичного виховання  підростаючого  покоління  в Кольчинській ЗОШ І-ІІІ ступенів було проведено  заходи вшанування подій Карпатської України. Вчителі історії Дудинець Г.В., Пушкарович І.В. виступили перед старшокласниками з інформацією  про умови  творення   Карпатської  України та Карпатської Січі. «Сьогодні важко розповідати про Карпатську Україну, бо постійно наштовхуєшся на думку, що йдеться про теперішній час. Говориш про Карпатську Січ й бачиш перед собою «небесну сотню», яка прийняла смерть за Україну. В 39-му захисники Карпатської України показали поставу гідності, бо не хотіли бути рабами на своїй землі, а в ці дні, коли твориться сучасна історія України, Революція гідності поклала кінець диктатурі, сподіваємося, що назавжди …» 
    Серед учнів 10-11 класів було проведено  конкурс  робіт  на  тему "Велич і трагедія  Карпатської України".  Найкращими  роботами визначено дослідження учнів 10-класу: Шух Ольги, Сарканич Вероніки, Соскиди Вікторії, Порохнавець Яни. Особливої уваги заслуговує власна презентація учениці  10 класу  Самчук Мирослави «Трагедія і велич президента Карпатської України –Августина Волошина.» 
В шкільній бібліотеці Фізер Н.В організувала виставку: "Історія, що стала легендою: Карпатська Україна" , в якій показано  героїчний, незламний дух  карпатських січовиків . 
     Підсумком заходів був проведений учнями 9-11-класів   круглий стіл   "Карпатська Україна.  Погляд через роки."  
    Карпатська Україна  проіснувала недовго, але  вона  продемонструвала прагнення  українського народу до створення  власної  держави,  його  готовність  до  жертв заради досягнення  світлої  мети. Нехай не буде  сьогодні  жодного байдужого,  нікого не зацікавленого. Бо ми -  українці.                                                                                             
 

Категорія: Події | Переглядів: 396 | Додав: innaroman1996 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]