09:20
Я маю право жити на землі…

   Майбутнє  кожної нації – це діти. Якими вони виростуть – таким і буде майбутнє.

   Для того, щоб вміти будувати щасливе майбутнє, ми повинні знати змалечку, що всі народи і люди рівні між собою і мають однакові права на нашій Землі.

   Дитину жодним чином не можна прирівнювати до дорослої людини, у тому числі й у правових аспектах. Дитина має бути забезпечена особливими правами, особливим захистом, які мають часовий вимір і спеціальне призначення. Дитина  від народження має права людини.

   Правове виховання може бути ефективним лише за умови створення правового простору в класі та школі на засадах взаємної довіри, поваги до прав і свобод, адже  «Діти – живі квіти землі!», - писав Максим Горький, і як кожній квітці, так і дитині потрібні певні погодні умови для повного розквіту.

   Тому, 20 листопада 2015 року  класним керівником 3-А класу Юско Г.В. було проведено відкрите виховне заняття:  «Я маю право жити на Землі» за участі учнів 3–4-х класів, під час якого діти ознайомилися з Конвенцією ООН «Про права дитини», попрацювали над правовими документами "Чи знаєте ви…", взяли участь у конкурсі «Кожна дитина має право на…» та  вікторині «Знаю права - виконую обов’язки»,а свідоме виконання обов’язків розвивали у вигляді  гри «Веселий м'ячик».

   Далі на дітей чекала цікава казкова подорож «В Країні права», під час якої на прикладах головних персонажів казок "Попелюшка", "Червона Шапочка", "Білосніжна та семеро гномів" учні коментували та аналізували вчинки героїв, порівнюючи їх  із різними життєвими ситуаціями.  А особливо зворушив дітей перегляд відеофільму «Бережіть, дітей».

   Дорогі учні!  Дуже добре знати свої права, а ще краще – пам’ятати про обов’язки. Який ваш головний обов’язок? Вчитися, стати освіченими, мудрими, вихованими людьми. Перед вами життя, в якому ще багато зла, несправедливості, жорстокості, експлуатації, приниження, образи, неповаги. Відстоюйте завжди свої права, свою свободу. Але відстоюючи свою свободу, не утискайте свободу інших.

   Згадуючи про «Конвенцію про права дитини», завжди пам’ятайте, що  кожна  дитина має ще одне дуже важливе право. Це право на любов. Нехай же це ваше право завжди виконується, будьте здоровими, щасливими, радісними, отримуйте любов не тільки від своїх батьків, але й від усіх людей, які живуть поруч вас і також ви обдаровуйте усіх своєю любов’ю. Розливайте свою любов на всіх людей, що живуть поруч. Старайтесь, щоб всім було з вами легко, приємно, комфортно. Намагайтесь пов’язати своє життя зі словом «давати». Адже ,чим більше будете давати, тим більше будете отримувати. Якщо будете намагатись робити щасливими інших,  то й щасливими  ви будете завжди. Ваше майбутнє, майбутнє нашої України залежить цілком від вас, від того, з яким багажем знань залишите ви стіни нашої школи. Вам у майбутньому розбудовувати наш великий дім, ім’я якому – Україна.

 

Категорія: Події | Переглядів: 739 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]