20:44
Голокост.  Цього не можна забути…

        1 листопада 2005 року Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй ухвалила резолюцію, у якій постановила, що день 27 січня — це Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту.
     Цей день було обрано не випадково: саме 27 січня 1945 року було звільнено від  фашистів  найбільший з гітлерівських концтаборів Аушвіц.  Верховна Рада України прийняла 5 липня 2011 року постанову про відмічання щорічно цього дня в нашій державі. 
     З метою  поглиблення знань  учнів про Голокост під час Другої Світової війни  на  території  Східної  Європи та нашої країни,  виховування в учнів толерантності  та поваги до інших народів, вшанування  пам’яті загиблих у Голокості  у нашій школі 27 січня було  проведено Урок пам’яті «Голокост.  Цього не можна забути…».                       

     Учасниками заходу були вчителі історії Дудинець Г.В., Пушкарович І.В.,  та учні 6-11 класів.  З відеопрезентацією «Українське суспільство і пам’ять про Голокост» виступили  учні 10-Б класу Кучмістрова В. та Переста М., а представники  10-А класу Длужевська А., Малікова О. підготували цікавий тематичний матеріал, в якому були зібрані статистичні дані з історії єврейського народу. Учні 10-Б класу  Полянська В. та Глагола І., доповнили виступи своїх попередників зазначивши, що пам’ять про трагедію людей, яких винищували за расовими, національними і культурними ознаками, повинна зберігатися заради запобігання подібних дій у майбутньому. 
     Учні 11 класу  дослідили і презентували такі проекти :
- історія  відзначення Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту ; 
- етапи «остаточного рішення» єврейського питання у Третьому Рейху  ;  
- «розстрільний  Голокост в Україні» 
- Бабин Яр, системи таборів смерті.
     Учениця 11-класу Сарканич В. презентувала авторський малюнок "Голокост. 6 мільйонів євреїв".
Під час проведення  Уроку пам'яті вчителями було запалено свічку пам'яті, а присутніми вшановано загиблих хвилиною мовчання …
     На завершення заходу вчитель історії Дудинець Г.В., зазначила, що для сучасної України цей День пам'яті має бути надзвичайно важливою датою, адже в добу Голокосту було знищено її громадян, принаймні мешканців. Тотальне  знищення  євреїв  нацистським  режимом  у роки Другої світової війни має розглядатися не тільки як сторінка історії єврейського народу, але й як складова історії України. 

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

Категорія: Події | Переглядів: 306 | Додав: oktaviasadvari | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]