10:20
Голокост — чорним пером на серці людства

   1 листопада 2005 року Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй ухвалила резолюцію, у якій постановила, що день 27 січня — це Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту.
    Цей день було обрано не випадково: саме 27 січня 1945 року було звільнено від  фашистів  найбільший з гітлерівських концтаборів Аушвіц.  
    З метою  поглиблення знань  учнів про Голокост під час Другої Світової війни  на  території  Східної  Європи та нашої країни,  виховування в учнів толерантності  та поваги до інших народів, вшанування  пам’яті загиблих у Голокості  у нашій школі було  проведено годину пам’яті. Учасниками заходу були вчителі історії та учні 9–11 класів. З відеопрезентацією «Українське суспільство і пам’ять про Голокост» виступила  учитель історії Дудинець Г.В. Доповідач зазначила, що пам’ять про трагедію людей, яких винищували за расовими, національними і культурними ознаками, повинна зберігатися заради запобігання подібних дій у майбутньому. 
    Учні 10 класу  дослідили і презентували такі проекти :
- історія  відзначення Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту ; 
- етапи «остаточного рішення» єврейського питання у Третьому Рейху  ;  
- «розстрільний  Голокост в Україні» 
- Бабин Яр, системи таборів смерті.
    У шкільній бібліотеці Фізер Н.В. оформила тематичну виставку «Їм — неоплаканим і невідспіваним... їм — похованим без труни й молитви».
   Запалено свічку пам'яті, вшановано  хвилиною мовчання ... Це мить про минулі страхіття війни.  
   Для сучасної України цей День пам'яті має бути надзвичайно важливою датою, адже в добу Голокосту було знищено її громадян, принаймні мешканців. Тотальне  знищення  євреїв  нацистським  режимом  у роки Другої світової війни має розглядатися не тільки як сторінка історії єврейського народу, але й як складова історії України. 
ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

Категорія: Події | Переглядів: 489 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]