12:36
Гірчить Чорнобиль, крізь роки гірчить...

   Чорнобильська катастрофа – екологічно-соціальна катастрофа, спричинена вибухом і подальшим руйнуванням четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції в ніч на 26 квітня 1986 року, розташованої на території України (у той час – Української РСР).

   Катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком. Радіоактивна хмара від аварії пройшла над європейською частиною СРСР, більшою частиною Європи, східною частиною США. Приблизно 60% радіоактивних речовин осіло на території Білорусії. Близько 200 тис. людей було  евакуйовано  із зон забруднення.

   Чорнобильська аварія стала подією великого екологічного та суспільно-політичного значення для СРСР і світу.
 31-річницю від дня Чорнобильської трагедії відзначили і вшанували пам’ять про учасників цих подій учні нашої школи, провівши засідання круглого столу «Чорнобиль – біль наш довічний».

   26 квітня 2017 року учні 6-Б класу з класним керівником Стець С.О. провели виховний захід «День пам’яті жертв Чорнобильської трагедії».

   Учнями було прочитано вірші про Чорнобиль. Тягур Вікторія та Станкович Аліна підготували презентацію про Чорнобильську аварію і її наслідки. Горват Яна показала відео, де в екстремальних умовах вступали в боротьбу з атомною трагедією  сотні тисяч людей. Учні 6-Б класу мали змогу переглянути виставку стінгазет та листівок, яку підготували учні школи,  присвячених Чорнобильській трагедії, яка відновила в пам'яті  події цього страшного дня.

   Ведучі круглого столу розказали про найбільш героїчне в історії пожежної охорони світу, бойове розгортання і протистояння людей атомній стихії.

   Була запалена свічка і учні хвилиною мовчання вшанували пам’ять жертв Чорнобильської трагедії, які не залишили робочі місця, а ризикуючи своїм життям робили все, що було в їх силах.

   Чорнобильське лихо - застереження всьому людству, кожному з нас. Бережіть Землю, захищайте її!

Категорія: Події | Переглядів: 521 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]