17:05
Гірчить Чорнобиль – болем України гірчить …

Чорнобильський вітер по душах мете.
Чорнобильський пил на роки опадає.
Годинник життя безупинно іде.
Лиш пам’ять, лиш розум усе пам’ятає.

     Сьогоднішній день ще раз відлунює спогад про страшну трагедію, що сталася в 1986 році. 26 квітня-одна з найтрагічніших сторінок в історії нашого народу. Чорнобиль … нині це слово означає весь світ.
     Чорнобиль – це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам’ять, це наш нестерпний біль. Пройшов вже  32 рік з цього трагічного дня, про який важко згадувати. Страшне чорнобильське лихо і досі продовжується, збираючи все нові й нові жертви. Збільшились захворювання та смертність людей, поширились дитячі захворювання. Радіація встигла наробити багато лиха не лише теперішньому поколінню, але й прийдешньому. Чорнобиль-незагойна рана на тілі нашої землі.
     З нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС унашій школі традиційно було проведено різноманітні тематичні заходи, зокрема: виховні години «Від аварії на ЧАЕС  до сьогодення», школярі через малюнки пробували передати своє бачення щодо трагедії на ЧАЕС. Для учнів 5-х класів вчитель історії Дудинець Г.В. підготувала урок Пам’яті «Чорнобильська катастрофа – катастрофа всього світу», впродовж якого діти отримали не тільки цікаві факти щодо трагедії, а й мали змогу переглянути відеофільми про  той жахливий день та його наслідки. Крім того, учнів було залучено до розмови дискусійного характеру. Кожен школяр мав змогу висловитися на тему «Як можна було запобігти трагедії».Підсумком уроку стала хвилина мовчання, в честь пам’яті людей, які загинули. Адже цей день завжди буде об’єднувати одним спогадом, однією печаллю, однією надією.
     Ми, нинішнє покоління, повинні робити все можливе, щоб зберегти своє життя і життя майбутніх поколінь: дбати про чистоту землі, насаджувати дерева, прикрашувати землю квітами, травами, не забруднювати ріки, ставки та джерела.
     Чим стане наша Земля завтра – неповторною красою чи знищеною вщент – залежить від нас!

Переглянути фото


 

Категорія: Події | Переглядів: 524 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]