15:07
Герої Крут. 100-річчя пам’яті
На Аскольдовій могилі
Поховали їх —
Тридцять мучнів українців,
Славних, молодих…
 
     29 січня 1918 рік.. Вікопомна дата в українській історії. Юні патріоти стали на захист української державності та віддали своє життя за українську незалежність. Пройшло 100 років з того важкого часу…….
     У школі до річниці подій під Крутами було проведено інформаційно-просвітницькі години спілкування «Бій під Крутами – героїчна сторінка вітчизняної історії», що підготували  класні керівники 1-11 класів. 
     Вчитель історії та правознавства Пушкарович І.В.  підготував для учнів 10-11 класів урок Мужності у формі круглого столу «Герої Крут. 100-річчя пам’яті».  Розповідь учителя про трагічні події початку століття, криваву сторінку визвольних змагань українців супроводжувалися демонстрацією тематичних слайдів. А учні продемонстрували  свої знання щодо січневих подій на станції Крути 1918 року у вигляді міні-проектів «Бій під Крутами  - що то було?».   В кінці уроку діти  мали змогу висловити свою думку щодо тих далеких подій, щодо ролі молоді у сучасній українській історії.
     Цього ж дня цікаво та змістовно пройшла година спілкування  «Їх слава буде вічно пломеніти» у 8-Б класі під керівництвом класного керівника Гасинець М. В.. З глибоким патріотизмом  учні декламували вірш «Любіть Україну» П. Тичини та вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання. Школярі мали можливість переглянути ілюстровані фото- та відеоматеріали, підготовлені вчителем.
     Проведення подібних заходів сприяє вихованню національно-патріотичної свідомості учнів, формуванню рис громадянина української держави, глибокої поваги та любові до Батьківщини, дає можливість поглибити знання про історичні події під Крутами та відчути їх значення у сьогоденні, а також спонукає до поглибленого вивчення історії та культурних надбань нашого народу
     Ми – творці нашого сьогодення, від нас залежить, яким шляхом буде рухатися наша країна, яке майбутнє її очікує.
 
Категорія: Події | Переглядів: 500 | Додав: zpzp | Рейтинг: 4.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]