08:24
Екскурсія до Синевирського озера

      Настала чудова пора – літні канікули. 3 червня учні 7- А   разом з класним керівником Дудинець Г. В. та вчителями школи Обіцькою Т.М., Удутом Ю.Ю., Пушкаровичем І.В., Резановим О.О.  здійснили  чудову, захоплюючу екскурсію до Синевирського озера, яке  справедливо вважається найкоштовнішим природним скарбом та однією з візитних карток Українських Карпат. Розташоване воно на висоті 989 м над рівнем моря. 
     Дорогою ми милувалися різнобарвними, величними лісами, чудовими краєвидами гір, селами, що розкинулися в долинах. Піднімаючись до озера нас вразили стрімкі схили, вкриті стрункими ялинами, вік яких сягає 140-160 років, і  спадають прямо до водної поверхні. Посередині ж озера розмістився, немов зіниця блакитного ока, невеликий острівець площею усього кілька метрів. Звідси і народна назва Синевиру – Морське око. Вода  в озері –  чиста, прозора. Тут водиться три види форелі – озерна, райдужна та струмкова, яких намагалися упіймати як учні так і вчителі. Трохи відпочивши, Удут Ю.Ю. провів з дітьми гру на знання  з географії, спортивного туризму та звичайно кмітливості.
     Ми мали змогу також  відвідати Реабілітаційний центр бурого ведмедя.  Велика, екологічно чиста територія, площею 12 га. Ведмеді нас зустріли привітно.Найбільше дітям сподобалися Потап, Беня і ведмедиця Бубочка.  
Третьою зупинкою став водоспад Шипіт, який вражає силою струменів води, зачаровує будовою, вічним рухом, та звісно – своєю красою. 
     Четверта зупинка це Музей природи. Діти мали змогу не тільки побачити  страусів, але й погодувати їх з руки.
Поверталися ми додому знову трохи стомлені, але веселі, сповнені позитивних емоцій,  зачаровані побаченою красою природи рідного краю, великою кількістю фото, зроблених на згадку про Синевир.

 

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО
 

Категорія: Світ навколо нас | Переглядів: 541 | Додав: innaroman1996 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]