12:55
Екскурсія до Львова

   Львів називають маленьким Парижем. Чудернацька бруківка, запашна кава, неповторна архітектура… Що може бути кращим за прогулянку разом з товаришами у місті вічних романтиків – Львові?

   14 листопада учні 9-Б класу разом із класним керівником Стець С.О. побували в одному з найпрекрасніших міст Західної України. Це була екскурсія по найпопулярніших місцях старого Львова, який забудовувався ще в далекому ХVІ столітті.

   Під час екскурсії ми побачили Оперний театр, який є одним із найвизначніших місць княжого міста, і слава про нього лунає у цілому світі. Збудований він на водах Полтави, що породжує масу легенд та повір’їв. Ця будівля вразила учнів своєю красою і вишуканістю.

   Наша мандрівка пройшла площею Ринок та древніми квартали вірмен, іудеїв, католиків та православних. Вузенькі вулиці старого міста, бруківка, удари дзвону Ратуші – усе це надає місту неповторності та хвилюючої атмосфери.

   Учнів повністю захопив дух старовини і їхня уява перенесла їх у часи мушкетерів, у часи, коли вперше почали друкувати книги, адже вони побачили пам’ятник першому книгодрукареві України – Федорову.

   Львів – це те місто, де ніхто не може уявити свого життя без філіжанки кави та шоколадки. Тому ми також не змогли встояти перед спокусою скуштувати справжньої львівської запашної кави.

   Далі наша екскурсія перемістилася до найвищої частини Львова – замкової гори, яка розташована у центрі міста. Учнів вразив старий тінистий парк на горі, що височить над містом, руїни старовинного замку. Від панорами, яка відкрилася їхнім очам, їм захопило подих.

   Відпочивши, подихавши свіжим повітрям, ми спустилися до «наукової частини» міста – Львівського університету ім. І. Франка. Там учні побачили пам’ятник Кобзарю, сфотографувалися і пройшлися осіннім парком.

   Наприкінці екскурсії ми зайшли в церкву святої Єлизавети та Ольги, де запалили свічки за мир і спокій на Україні.

  Це була наша незабутня одноденна поїздка по місту Лева, яка назавжди залишиться у серцях учнів!

Категорія: Світ навколо нас | Переглядів: 471 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]