12:14
Тиждень безпеки дорожнього руху в школі

   Основою безпеки на дорозі повинно стати розуміння всіма учасниками дорожнього руху тріади «Людина-Дорога-Транспортний засіб». Особливо це актуально тоді, коли середовище існування дитини перенасичено ризиком та небезпеками дорожньо-транспортних пригод. Тому постає нагальна потреба навчання дітей шкільного віку не тільки правилам дорожнього руху, а перш за все формування  в них культури поведінки на дорозі.

   У  нашому закладі було проведено ряд заходів, присвячених Тижню безпеки дорожнього руху, що проходив протягом 10-13 травня. Тиждень безпеки дорожнього руху - це дні масштабних та інформативних заходів, націлених на підвищення обізнаності та усвідомлення кожним найгостріших проблем безпеки дорожнього руху.

   12 травня  на учнів чекав  єдиний національний урок «Безпека на дорозі – безпека життя», який представили учням класні керівники. Шкільні коридори прикрасили роботи, які створили учні 1-11 класів, що змагалися в конкурсі малюнка на тему «В дружбі з дорожніми знаками». Школярі 5-6 класів  переглянули мультфільми про небезпеку при перетині залізничних переїздів і як їй запобігти.  Цікаво пройшла й вікторина на знання дорожніх знаків та правил, яку було проведено  з учнями 7-8 класів. Практичне заняття отримали учні початкових класів, після роз’яснювальної роботи, яку здійснили класні керівники, вони мали можливість показати свої знання щодо засвоєння правил під час переходу дороги, правила поведінки пішохода на узбіччі тощо.

   Діти мають знати також про те, що дорожньо-транспортні пригоди трапляються не лише на дорозі. Тому треба пам’ятати, що загрозу для життя може нести не лише автомобіль чи мотоцикл, а навіть велосипед.

   Перехід дороги – це серйозний етап у дорожньому русі. Він вимагає від пішоходів відповідної підготовки. Перед переходом вулиці або дороги необхідно зосередитись, загострити свою увагу і згадати правила переходу проїжджої частини.

   Завжди пам’ятайте, як важливо бути обачними на вулицях і дорогах. Адже вони приносять небезпеку, коли неуважні водії та пішоходи порушують Правила дорожнього руху!

Категорія: Тематичні тижні | Переглядів: 620 | Додав: zpzp | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]